Imao milione, pa digao ruke od svega i preselio na pusto ostrvo …

David Glasheen već dvadeset godina živi na pustom ostrvu, a sve je krenulo nakon pada berze u Sydneyju. Glasheen je tada izgubio više od šest miliona eura …

rc1

Bivši multimilioner je prije 20 godina svoj luksuzni život zamijenio pustim ostrvom i pretvorio ga u vlastitu oazu. David Glasheen pronašao je ostrvce na sjevernoistočnoj obali Australije još 1997. godine, kad je odlučio promijeniti svoj život iz temelja. Sve je krenulo tog ‘Crnog ponedjeljka‘ u oktobru 1987. s padom berze u Sydneyju i tadašnji moćni biznismen je razmišljao – pokušati vratiti svoje poslovno carstvo ili pobjeći od svega?

Odlučio se za ovo drugo i ostavio sve vezano uz svoju firmu koja se bavila traženjem zlata u Papui Novoj Gvineji, a danas se druži sa svojim psom Quasijem. Glasheen kaže da su izolacija i usamljenost njegove najveće prepreke, čak i nakon dva desetljeća.

– Ako stvari krenu naopako, vaš život je u opasnosti i vi ste svjesni toga. Divljina zna biti surova, a vi se morate znati s njom pozabaviti – tvrdi 73-godišnji avanturist.

Na vrhuncu svoje moći imao je 25,5 miliona eura i uložio ih u nekretnine u Sydneyju. Danas se hrani kokosima i rakovima, a solarna energija mu omogućuje internetsku vezu. Tu i tamo ga neko posjeti, a vremešni Glasheen čak koristi stranice za traženje partnera kako bi pronašao djevojku.

– Ovdje sam tako usamljen. Moja jedina nada je da se sirena pojavi na plaži. Nema ljudi za razgovor, to mi najteže pada – kaže Glasheen, a zanimljivo je da mu je jednom prilikom na večeru došao poznati glumac Russell Crowe. Ipak, David kaže da su zmije, paukovi i krokodili puno bolja opcija od terorističkih napada kojima je svijet okružen.

Izvor: 24sata.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti