Horoskop i vožnja: Ko su najbolji, a ko najgori vozači?

Horoskopski znak utiče i na vaše vozačke osobine. Zabavite se i saznajte kakve su vaše u tekstu u nastavku u kome su znakovi poredani od najgorih prema najboljim vozačima

voznja

Američko istraživanje provedeno na 100.000 učesnika pokazalo je da najviše saobraćajnih kazni dobijaju vozači rođeni u horoskopskom znaku Riba. Slijede ih Ovnovi, Vodolije, Jarčevi i Vage.

Najmanje kazni dobili su Djevice, Strijelci i Blizanci. Vage su učestvovale u najviše saobraćajnih nesreća, a slijede ih Škorpioni, Jarčevi, Ovnovi te Vodolije. U najmanje nesreća učestvovali su Blizanci, Rakovi i Lavovi.

Vaga

Vaga žudi za ravnotežom i ne voli donositi odluke na brzinu. To nije dobra karakteristika za vožnju jer za volanom često treba brzo reagovati.

Vodolija

Iako oba spadaju u grupu vazdušnih znakova, Vodolija je gotovo dijametralno suprotna od Vage. Dok Vaga ne voli odlučivati na brzinu, Vodolija je dosta impulsivna. Dodajmo tome to da njome upravlja Uran, planeta koju karakterišu brzina i nemir zbog čega nije najsigurniji učesnik u saobraćaju.

Ovan

Ovan je egocentričan znak i uglavnom misli samo na sebe te ima tendenciju preticati prije nego provjeri namjere drugih vozača. Zbog toga je eventualna saobraćajna nesreća gotovo neizbježna.

Ribe

Ribe nisu silovite poput Ovna, više su sanjari te puno vremena provode sanjareći. Vožnja zahtijeva potpunu koncentraciju, nešto što mnoge Ribe ne mogu dati.

Škorpija

Škorpije su sklone ludovanju na cesti što ima veze s njihovim instinktom za osvetom onima koji su im učinili nažao. Presijecite im put na cesti i velika je vjerovatnoća da će vas slijediti kako bi vam učinili isto.

Bik

Bik pati od sličnih problema kao drugi životinjski znak, Ovan. Zna “drviti” samo po svom, a zbog te izrazite tvrdoglavosti ima tendenciju prolaska kroz crveno svjetlo.

Strijelac

Strijelčevi vole rizikovati. Srećom, iskusni su u tome, ali isto tako vole pričati tako da često možete vidjeti Strijelca kako telefonira dok vozi, a dobro je poznato koliko to može biti opasno.

Jarac

Jarčevi su često fokusirani isključivo na cilj što znači da više razmišljaju o krajnjoj destinaciji nego o tome kako će stići ondje. Mogu umisliti da su saobraćajna pravila pisana za druge vozače, ne i za njih.

Djevice

Djevice su vrlo detaljne i sistematične, zato se uvijek drže propisane brzine i nije im “teško” stati na kočnicu. Jedino što mogu uzrokovati je kolona vozila iza njih.

Rak

Ovaj vodeni znak predodređen za porodični život čak i na ostale učesnike saobraćaja gleda kao na članove svoje proširene porodice. Međutim, Rakovi su vrlo ćudljivi pa, naprimjer, mogu sasvim nepotrebno zatrubiti.

Blizanci

Blizanci su odlični u obavljanju više radnji odjednom pa su sposobni tokom vožnje nanositi šminku, mijenjati radio stanice i piti kafu, ali to se nikako ne bi smjelo raditi dok vozite.

Lav

Vatreni Lavovi su velikodušni i vole dijeliti cestu s ostalim vozačima, a možda ih baš njihov veliki ego tjera da budu najbolji vozači.

Izvor: haber.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti