FILM KOJI JE UBIO GLAVNE GLUMCE! Poslije snimanja holivudskog SPEKTAKLA čak 92 dobilo RAK, a jedna odluka je bila KOBNA

Holivudski megahit “Džingis Kan: Osvajač” ostaće upamćen kao jedan od najsmrtonostnijih po ekipu koja ga je snimala.

dzingis

Film je počeo da se snima davne 1954, a ulogu mongolskog poglavice Džingis kana je tumačio John Wayne, a tatarsku princezu je Susan Hayward. Iza njega je stajao čuveni Howard Hughes, pionir vazduhoplovstva i bogati producent.

Tokom snimanja imali su problema sa nepristupačnim terenom, kao i sa velikim vrućinama, budući da su snimali u pustinji u američkoj saveznoj državi Utah, koja je odgovarala sceni azijskih stepa u kojima je osvajao Džingis Kan. Ova odluka pokazala se kao kobna po cijelu ekipu.

Naime, izabrali su da snimaju na lokaciji nedaleko od ozloglašene oblasti za nuklearno testiranje u Nevadi. Više od 100 nuklearnih bombi stvaralo je radioaktivne oblake, visine nekoliko hiljada metara, čuje su smrtonosne čestice raznosili jaki vjetrovi.

Lokacija na kojoj su snimali film bila je prekrivena smrtonosnom prašinom.

Filmsku ekipu činilo je 220 ljudi, od kojih je čak 92 umrlo od raka.

John Wayne je umro od raka pluća, a Susan Hayward od raka mozga.

Howard Hughes se osjećao krivim za brojne smrti jer je izabrao kobnu lokaciju. Kada je 70-ih primetio da filmska ekipa umire, platio je nevjerovatnih 12 miliona dolara da bi kupio sve kopije ovog filma pa sve do njegove smrti, film nije prikazivan.

Izvor: kurir.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti