Fićom krenuli u obilazak najboljih EX YU pivara

Dvojica Splićana, Toni Pavlović i Lovre Režić fićom su krenuli u avanturu dugu 3.400 kilometara tokom koje će obići sve pivare bivše Jugoslavije koje proizvode pivo sa nazivom grada u kome se fabrike nalaze.

Pivska tura, skraćeno nazvana Pitura, krenula je 25. maja iz Splita, a u Sarajevu su nazdravili za Dan mladosti.

Splićani su zatim stigli u Nikšić i obišli lokalnu pivaru, nakon čega su se u konobi koja se nalazi u krugu fabrike družili sa predstavnicima sedme sile.

Toni i Lovre, koji su “preko noći” postali poznati, brzo su se navikli na kamere i sijevanje bliceva i spremno odgovarali na sva pitanja koja se tiču njihove avanture tokom koje planiraju da obiđu 16 pivara.

Ocjene o pivima koja su probali iznijet će tek na kraju putovanja kada se slegnu svi, kako kažu, “ukusi lijepe nam Juge”.

“Fićo je kupljen za ovu turu, a sada ćemo ga koristiti redovno. U posljednja tri dana dobili smo deset ponuda da ga prodamo… Gdje god dođemo ljudi se smiju. Drago im je vidjeti fiću. Još kada na ulici vide splitske registracije, kao ovdje u Nikšiću ili Sarajevu, nije im jasno kako sa njim stigosmo dotle”, prenose Splićani dosadašnje utiske sa ture. Nakon Nikšića idu za Peć, zatim u Skoplje, pa onda “leskovačkom prugom” do Niša, Zaječara i Jagodine.

“Tu je i Kragujevac, gdje moramo da svratimo na servis. Zatim slijedi Valjevo, Novi Sad, koji će nam biti odmor od piva, pa Apatin, Osijek, Vukovar, Tuzla, Banjaluka, Karlovac, Laško. Preko Ljubljane svratićemo malo do Trsta da kupimo žvake, cipele… i onda preko Rijeke nazad u Split”, kazao je Režić.

Integralni članak pročitajte na: http://www.radiosarajevo.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti