Feng Shui: Za bolji san krevet postavite na OVAJ način

Kod uređenja doma, feng shui najveći naglasak stavlja na spavaću sobu. Dobar san nas čini zdravijima, produktivnijima na poslu, a po feng shuiju utiče i na ljubavni život te karijeru

bed2

Dobro organizovana spavaća soba temelj je dobrog zdravlja, sreće i uspjeha. Pozicija kreveta stoga je najkritičnija u feng shuiju jer je to mjesto u kojem se odmaramo i pripremamo za novi dan, a tamo smo i najranjiviji. Tokom spavanja smo bespomoćni i nezaštićeni, stoga nas i negativna energija tad najviše pogađa.

U feng shuiju postoji mnogo pravila za spavaću sobu. Vjeruje se da mnogi faktori, poput strana svijeta, položaja kreveta u sobi, namještaja i položaja spavaće sobe, utiču na kvalitetu sna.

Svaka zona ima svoje značenje pa je tako SZ (sjeverozapad) zona oca, odnosno muškarca i kao takva ima simboliku nosioca porodice. Nepovoljno je ako je dječja soba smještena u zoni sjeverozapada. Dakle, u slučaju da dijete spava u sobi koja se nalazi na sjeverozapadu, sa svojom energijom koju sjeverozapad nosi, može u djetetu unijeti energiju nosioca porodice.

Po idealnoj varijanti dobre zone za spavaću sobu su sjeveroistok, sjeverozapad, sjever i za dječju sobu istok.

Što se tiče pozicije kreveta u spavaćoj sobi, najbolje ga je smjestiti dijagonalno od vrata, s uzglavljem naslonjenim na zid. Uzglavlje koje je smješteno uz zid daje nam osjećaj sigurnosti i podrške.

bed1

Probajte izbjeći položaj kreveta nasuprot vratima ili u liniji s vratima u spavaćoj sobi. Ovaj položaj, koji se naziva i “položaj smrti” u feng shuiju, može biti vrlo opasan, posebno ako vrata vode prema kupatilu. Mnogi ljudi koji su imali ovaj položaj kreveta razvili su zdravstvene probleme u srednjem dijelu tijela.

Takođe izbjegavajte postavu kreveta pod prozorom. Prozor je otvor u vanjski svijet i dijeli energiju izvana od one unutra. Kad spavamo direktno ispod prozora, energija izvana lakše dopire do nas i remeti san. Idealna feng shui pozicija kreveta je kad je krevet na dijagonalnoj poziciji od vrata i osoba koja spava vidi vrata i prozor.

Izvor: 24sata.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti