Doktori upozoravaju sve ljude preko 40 godina da prestanu uzimati ove tablete! Niste svjesni opasnosti …

Taj lijek će vam smanjiti bol, ali će zato štetno djelovati na bubrege i ostale organe. Česta upotreba analgetika može dovesti do toga da se naviknete na lijekove, pa vam neće biti lako smiriti bolove jer ćete imati potrebu za jačim preparatom.

lijek

Zato s vremena na vrijeme popijte čaj i pritrpite se malo, npr. djevojke kada su u menstrualnom ciklusu, odmah posežu za analgetikom umjesto da prvo popiju čaj.

Vjerovatno dosta vas koristi ibuprofen ili lijek čiji je narodni naziv Brufen. To je jedan od najjačih analgetika, zato ga ne treba bilo ko koristiti.

Ovaj lijek će ublažiti bolove, ali njegovo često konzumiranje može dovesti do srčanih tegoba. Čak se pokazalo da ovaj lijek povećava šansu za srčani udar za čak 20%.

Zapitajte se da li je pametno da se slijepo kljukate jakim lijekovima zbog bilo koje boli. Zar je vrijedno da zbog ublažavanja glavobolje ili menstrulanih bolova, vaše srce trpi?

Nekada se treba okrenuti prirodnom liječenju jer će i ono pomoći, a pogotovo kod smanjenja bolova. Informišite se dobro.

Izvor: haber.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti