Dječak je rekao roditeljima da neko priča s njim tokom noći. Kada je majka pogledala snimak sa kamere, počela je da se trese od straha …

Svaki roditelj želi svom djetetu obezbjediti ono najbolje.

monitor1

Sarah i Jay su htjeli da svom djetetu obezbijede kvalitetnu opremu za snimanje sobe, ali nakon onog što su uhvatili na kameri, sigurno je više neće koristiti.

Baby monitori su se koristili kao walkie-talkieji, ali danas su i više od toga. Preko njih možete da se konektujete na vaš pametni telefon, da slušate ili čak kontrolišete pokrete kamere.

Ovo je vrlo pogodno zbog činjenice da možete vidjeti svoju bebu dok spava. A možete da ga kontrolišete s bilo kog sličnog uređaja koji nosite sa sobom.

Problem nastaje kada ljudi, pogotovo oni sa lošim namjerama, preuzmu kontrolu ovih uređaja. S obzirom da je monitor u stanju da se poveže s pametnim telefonima, oni su postali mnogo lakši za hakovanje.

Porodica iz Washingtona mislila je da će sebi olakšati praćenje bebe kupovinom složenijeg monitora, ali nisu očekivali šta će se dalje dogoditi.

monitor2

Sarah i Jay su stalno slušali žalbe svog trogodišnjeg sina. Očigledno je neko razgovarao sa njim uveče i to je bilo zastrašujuće za njega, ali su pretpostavili da je to samo plod njegove mašte. Sve do jedne večeri kada je Sara ušla u sobu da čuje šta/ko to priča sa njim.

Nakon hodanja do sobe njenog sina, Sarah je čula da je neko rekao: “Probudi se mali dječače, tata te traži!”

Nedugo zatim, Jay je čuo da neki glas dolazi iz monitora, dok je Sarah išla sve bliže sobi. Ovog puta, glas je rekao “gledaj neko dolazi.”

Nepotrebno je reći da su oba roditelja bila uplašena da ih neko nadgleda kroz kameru i i da taj neko ima mogućnost da ih čuje i razgovara sa njima, a pogotovo sa njihovim sinom.

Bez oklijevanja, oni su se obratili proizvođaču monitora, “Foscam”, gdje su ih obavijestili da je neko vjerovatno “provalio” u monitor pomoću računara ili pametnog telefona.

Roditelji su zahtijevali da ostanu anonimni iz straha, jer osoba koja je hakovala njihov monitor, može da sazna ko su oni.

Izvor: 24satazanimljivosti.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti