DIJETA ZA LIJENE LJUDE: Kako brzo skinuti kilograme?

Mrzite sport i volite čokoladu? Odlično! Nema problema!

dijeta4

Ako bi ipak usto rado skinuli koji kilogram, imamo 6 trikova koji će pomoći da se bez vježbanja, plana prehrane i brojanja kalorija približite željenoj težini. Često je dovoljno unijeti nekoliko trikova u svakodnevnicu te time trajno izgubiti težinu. Otkrivamo o kakvim se to trikovima radi.

1. Dovoljno sna

Mršavljenje u snu? Zvuči poput sna, ali zaista funkcioniše! Dok spavate – ne jedete, a što više spavate – tijelo treba manje energije. Pokušajte spavati svake noći osam do devet sati ili pokušajte uobičajeno vrijeme spavanja povećati za sat do dva.

2. Doručak

Voće, integralni hljeb ili musli-pločica na putu do posla – već ujutro dajte svom tijelu energije kako bi potaknulo izmjenu tvari u organizmu, potrošilo više kalorija te izbjeglo napade gladi.

3. Jedite koliko želite

Mrkva, jabuke, narandže – svejedno je li riječ o voću ili povrću – jedite koliko god toga želite. Te namirnice će vas zasititi, a nakon nekoliko dana ćete navinuti tijelo da ih uzimate umjesto čokolade, čipsa i ostalih nezdravih grickalica.

4. Kafa i slatko su dopušteni

Ako baš imate želju za kafom ili komadom kolača, onda nemojte sebi zabranjivati te stvari. Doduše, konzumirajte ih ujutro, a ne prije spavanja.

5. Grickajte između obroka

Ako preko dana hranu raspodijelite u više manjih obroka, to će održati šećer u krvi stabilnim te ćete izbjeći napade gladi.

6. Utažite napad gladi

Imate želju smazati koji keks? Onda pojedite jedan, a ne pet komada. Kolegica je donijela muffine? Prerežite ga napola te ostavite jedan komad za drugi dan.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti