Da su Kinezi pravi čudaci i manijaci dokazuju ove bizarne i jezive činjenice

Kina je velika, prenaseljena i totalno fascinantna zemlja. Ona je spoj tradicionalnog i modernog, što je čini još čudnijom. Ovo su najčudnije stvari o Kini u koje ćete teško moći da povjerujete.

china3

1. Kinezi ne mogu imati djecu dok im to država ne odobri

china4

Kineski parovi moraju da dobiju dozvolu od “Porodičnog planiranog certifikata” 3 mjeseca prije nego što se odluče za trudnoću.

2. “Jaja u urinu” su delikates u Kini

china5

Ovo zaista postoji: jaja se kuhaju cijeli dan u urinu djece mlađe od 10 godina. Tradicionalna kineska medicina smatra da ona imaju ima velike zdravstvene prednosti i da popravljaju cirkulaciju.

3. Alkohol nije samo za zabavu

china6

Kultura pijenja ima duboke korijene u kineskom društvu i od radnika se često zahtjeva da piju na poslu kako bi bolje radili, jer tako zahtjevaju njihovi šefovi.

4. Možete da iznajmite momka/djevojku

china7

Postoje servisi u Kini koji omogućavaju da iznajmite partnera preko interneta – ali ne kao na zapadu gdje se to koristi radi vođenja ljubavi, već samo da im se roditelji ne bi bunili što su sami.

5. Postoji mnogo praznih gradova u Kini

china8

Zapravo, mnogi od napuštenih kineskih gradova su potpuno novi i ljudi u njima nikada nisu živjeli.

6. Možete da unajmite nekoga ko će da vam pomaže da izbjegnete gužvu u saobraćaju

china9

Ako se nađete zaglavljeni u gužvi u Kini, postoje servisi koje možete da pozovete i oni će poslati nekoga na motoru ko će vas pokupiti i postaviti nekog drugog da čeka u kolima umjesto vas.

Izvor: novi.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti