Da li ste? 11 stvari koje otkrivaju da ste definitivno ovisnik o mobitelu

Ako vas uzrujava činjenica da vam mobitel stoji bilo gdje osim u vašoj ruci ili u vidnom polju gdje možete vidjeti je li vam stiglo nešto novo, sigurno ste ovisni o njemu

ovisnost

 1. Mobitel je uvijek s vama. Čak i na važnim večerama, stavljate ga na stol ili ostavljate u džepu ili u jakni. Odvajanje od mobitela vam teško pada. Iako ste pristojni i nećete početi pisati poruke za stolom, ipak želite da je tu blizu.
 2. Razbijate neugodu mobitelom – dok čekate nekoga vadite mobitel, dok čekate da počne sastanak pred drugima vadite mobitel i bezveze skrolate kroz nebitne mailove koje ste već prije vidjeli. Kada ste u društvu, odložite ga i poradite na svojim društvenim vještinama. One će vam garantovano donijeti više užitka.
 3. Izgubite osjećaj za vrijeme dok skrolate. Stavili ste nešto kuhati i samo ste “malo” prosurfali Facebookom? Jelo vam je zagorilo i tek onda ste postali svjesni da to baš i nije bilo tako malo vremena. ovisnost2
 4. Punjač je uvijek uz vas – grozite se situacije da bi vam se mobitel mogao isprazniti.
 5. Uzrujate se kad vidite da vam je baterija skoro prazna – Kad vidite da ste na 20 posto, već vas počne obuzimati nervoza? Ne brinite. Pod prvo, 20 posto ne znači da ćete ostati bez baterije odmah. Drugo, vjerovatnost je vrlo mala da nećete moći pozvati nikoga u pomoć ako vam zatreba.
 6. Neprestano provjeravate notifikacije – Bilo da imate ili nemate uključene notifikacije vi već po navici neprestano provjeravate je l’ vam stiglo nešto novo.
 7. Osjećate fantomske vibracije. Riječ je o pojavi kada mislite da vam mobitel vibrira, a zapravo ne vibrira. Takođe potiče od straha da ćete nešto propustiti. ovisnost3
 8. Ne možete živjeti bez navigacije. Putokazi na cesti postoje s razlogom. Vjerujte sami sebi, a manje mašini. Navigacije u većini slučajeva nisu potpuno tačne i često ćete uz njih izgubiti puno više vremena nego da ste gledali ispred sebe i vjerovali svojim instinktima.
 9. Mobitel vam je prvo i zadnje što vidite svaki dan. Ako to radite, propuštate poljubac i zagrljaj od voljene osobe, trenutak za razmišljanje, za sebe. Mobitel vas odvlači od puno lijepih iskustava u životu. Neće se ništa dogoditi ako pričekate s njim.
 10. Mobitel vam je stalno u ruci. Ako vam nervozu stvara već sama pomisao da mobitel ostavite sa strane, u torbi ili džepu jakne, sigurno ste ovisnik, piše Reader’s Digest. ovisnost4
 11. Morate dogovoriti vrijeme bez mobitela. Ako vi i vaši ukućani trebate dogovoriti vrijeme za druženje kada ćete sakriti mobitele, znači da nešto ozbiljno tu nije u redu. Posvetite se jedno drugome, u tome je slast cijeloga života.

Izvor: 24sata.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti