CVIJETNI PROTESTI: On sadi CVIJEĆE po briselskim saobraćajnicama!

Sadnjom cvijeća u svaku rupu na cesti na koju naiđe, Holanđanin s belgijskom adresom želi ukazati na loše stanje saobraćajnica u glavnom gradu Belgije

cvijet

On sadi cvijeće u rupama na briselskim cestama kako bi, tvrdi, ukazao na žalosno stanje mnogih saobraćajnica u belgijskome glavnom gradu.

Cvjetni protest dao rezultata

Opremljen torbom punom cvijeća, zemljom za sadnju i s plastičnom kanticom za zalijevanje, Anton Schuurmans hoda gradom i stavlja cvijeće u svaku rupu na koju naiđe, ponekad i hrabro prkoseći gustom prometu.

“Pješaci, biciklisti, vozači, šetači … svima smetaju te rupe”, kaže 29-godišnji Schuurmans stojeći pred briselskom gotičkom katedralom. U blizini je upravo posadio nekoliko cvjetova.

Ljudi se zaustavljaju i fotografišu ga mobitelima. Mnogi se slažu da su rupe postale problem u gradu. “Mnogo ih je u ulici ispred moje kuće i dosta je bučno svake večeri kada automobili prelaze preko njih”, kaže Mathieu Taziaux.

Schuurmans,  koji se iz Holandije preselio u Belgiju prije sedam godina, tvrdi da je njegov cvjetni protest već imao nekog uspjeha jer su gradske vlasti asfaltirale nekoliko rupa u kojima je bilo njegovo cvijeće.

“Bio sam prilično sretan kad sam to vidio”, rekao je.

Izvor: 24sata.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti