Čovjek se spotaknuo na nešto čudno u obali rijeke a ono što je otkrio zapanjilo je svijet (VIDEO)

Nevjerovatno otkriće

egg

Bio je to normalan dan za farmera Josea Antonio Nievasa iz provincije Buenos Aires, Argentina. Krenuo je u vožnju svojim automobilom i onda se iznenada zaustavio jer mu je nešto pored puta privuklo pažnju.

Nikada nije znao da će se spotaknuti na nešto što može dovesti do važnog otkrića! Naišao je na taj neobičan predmet koji je izgledao kao veliki kamen ili dinosaurusovo jaje. No, na iznenađenje stručnjaka, nije bilo ni jedno od njih.

Masivna ljuska djelomično prekrivena blatom bila je previše teška za prepoznati! Čak se i Joseova žena tačno sjećala ovog otkrića koje je napravio: “Moj muž je izašao iz auta i kada se vratio rekao je ‘Hej, upravo sam pronašao jaje koje izgleda kao da je došlo iz dinosaura.’ Svi smo se nasmijali jer smo mislili da je to šala.” 

Prema nekim naučnicima, to je bila školjka drevne životinje koja je rasla do veličine malog automobila. Konačno su došli do zaključka i rekli da je riječ o ljusci glyptodonta. Glyptodont je bio veliki sisar koji je izumro. Glyptodoni su preci savremenih armadila.

Izvor: novinebalkan.net

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti