Bonton: Koliko dugo smijete gledati u ljude?

Možda vam se pitanje čini blesavim, no prisjetite se – sigurno vam se dogodilo barem jednom u životu da vas je neko ljutito upito: Šta buljiš?

pogled1

Privatnost nije ugrožena samo na internetu već i u stvarnom životu, jer sigurno ste do sada iskusili nelagodu kad vas neko – predugo gleda.

Počeli ste se okretati da budete sigurni da je pogled stvarno na vama, počeli se osjećati čudno i neugodno, razmišljati o tome je li vam možda ptica istovarila nešto na glavu ili je osoba koja vas gleda čudak ili opasan luđak …

No, jednako ste tako veselo buljili u nekoga – predivnu ženu/muškarca u prolazu, novog kolegu na poslu, zanimljivog lika za susjednim stolom u kafiću … i natjerali i njih da se osjećaju baš kao i vi kad neko gleda u vas predugo.

E, pa koliko onda smijemo gledati u druge ljude da im ne postane neugodno? Zanimljivo, ali i o tome postoji istraživanje, a brojka nije baš velika – 3.3 sekunde. Naime, upravo je toliko vremena pristojno gledati u nekoga, a da se on/a ne počne osjećati izbezumljeno.

pogled

Stoga, kad slijedeći put ugledate nekog zanimljivog, izbrojte u sebi do 3 i odvratite pogled.

Izvor: metro-portal.rtl.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti