Bivši kanadski ministar: “Iluminati su stvarni i imaju vanzemaljsku tehnologiju.”

Bivši kanadski ministar odbrane iznio je nedavno tvrdnju obično rezervisanu za notorne teoretičare zavjera poput Davida Ickea: “Iluminati su stvarni.”

I ne samo da su stvarni, već imaju vanzemaljsku tehnologiju koja bi zaustavila klimatske promjene, ali je drže sakrivenom od javnosti zato što pomažu industriji fosilnih goriva, izjavio je Paul Hellyer na podcastu Lazarus Effect.
Iluminati su, naravno, termin omiljen među teoretičarima zavjera, a koji označava elitno tajno društvo koje upravlja globalnom politikom i ekonomijom te radi na uspostavi tzv. Novog svjetskog poretka. U tom bi poretku, prema nekim verzijama ove teorije zavjere, svjetska vlada istrijebila većinu čovječanstva i porobila ostatak.
To što nema nikakvih dokaza da takvo tajno društvo zaista postoji – i što je logički kontradiktorno da raznorazni “alternativci” znaju planove navodnog najtajnijeg društva na svijetu – nimalo ne smeta popularnosti ove teorije zavjere.
Hellyer već odavno tvrdi da su se vanzemaljci srušili u Kanadi
Hellyer je bio kanadski ministar odbrane davnih šezdesetih godina prošlog stoljeća i odavno je poznat po prilično bizarnim izjavama. Tako je prethodno ustvrdio da su SAD intervenisale kako bi preuzele mjesto rušenja vanzemaljske letjelice u kanadskoj provinciji Manitoba. Upravo su ti vanzemaljci izvor tehnologije koja poništava klimatske promjene, prema Hellyerovoj teoriji.
“Imate tajnu kabalu koja ustvari vlada svijetom i koja je uspjela držati ovu tehnologiju tajnom dok ne uspiju unovčiti bilione dolara naftnih rezervi koje imaju. I to se neće promijeniti dok se stotine hiljada ljudi ne udruže i ne kažu: ‘Morate izići s istinom, recite nam šta se događa i promijenite svoje prioritete kako biste spasili svijet za buduće generacije umjesto da ga uništite u ratovima'”, rekao je Hellyer pri gostovanju na ovom podcastu.
Nevjerovatnu izjavu su prenijeli Daily Mail i drugi britanski tabloidi, a Snopes, poznata stranica za provjeru sumnjivih tvrdnji koje kruže internetom, provjerila je vijest i proglasila je tačnom. To, naravno, ne znači da su same Hellyerove tvrdnje istinite.
Kao i svaka kvalitetna teorija zavjere, i ona o Iluminatima je nefalsifijabilna – što znači da je se ne može opovrgnuti na način koji bi zadovoljio one koji je podržavaju – jer je nedostatak dokaza samo “dokaz” da se “istina” krije od nas. Isto tako, svako ko javno izražava skepsu prema postojanju Iluminata je za teoretičare zavjera “plaćenik” Iluminata.
Izvor: index.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti