BIVŠEG AMERIČKI PILOT: “Jurio sam NLO prije 16 godina, nisam lud, niti sam bio pijan!” (VIDEO)

Tvrdi da je ono što je ta letjelica uradila ‘čin rata’

Jedan od bivših američkih piota koji tvrdi da je imao susret sa NLO, David Fravor, kaže da je ta misteriozna letjelica 2004. godine počinila “čin rata”.

Penzionisani komandant eskadrile već godinama tvrdi da je 21. novembra 2004. godine vidio čudan objekat u obliku “tik-taka” koji je izvodio manevre kakve on do tada nije vidio. Iako je proveo 18 godina u američkoj mornarici, kaže da nije mogao ni da pretpostavi šta će da vidi tokom te rutinske misije obuke pored obale Kalifornije.

– Nisam lud, nisam bio pijan. To je nije bilo sa ovog svijeta. Za 18 godina sam vidio manje-više sve što sam mogao da vidim na ovom polju, ali ovo nije bilo ni slično bilo čemu što sam do tada vidio -- rekao je Fravor.

Snimak tog “susreta” je objavljen 2017, a Pentagon je sa njega skinuo oznaku povjerljivosti.

U razgovoru sa naučnikom Lexom Friedmanom ponovo se prisjetio tog događaja.

– To nije bila jedna od onih stvari – vidjeli smo je i nestala je ili vidio sam neku svjetlost koja je potom nestala. Gledali smo jasno tu stvar usred bijela dana sa 4 istrenirana posmatrača. Svaki put kad bih pokušao da se približim letjelici, ona bi ubrzala –  rekao je Fravor.

Poslije slijetanja, pomenuo je NLO kolegi Chadu Underwoodu. On je na svom radaru pokušao da utvrdi kretanje letjelice i tako joj uđe u trag, ali sve se zakočilo. Fravor tvrdi da ukoliko ometate nečije radare – to je čin rata.

Fravor je ubijeđen da je misteriozna letjelica izvodila manevre koje nisu dio tehnologije kakvu poznajemo.

– Ne želim da pričam o malim zelenim, ali mislim da mi ovo nismo stvorili. Mislim da neke stvari možete da krijete neko vrijeme. Ovo je ogroman skok u tehnologiji -- smatra Fravor.

Izvor: srbijadanas.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti