Bezvremena ljepota: Dame koje su odlučile da stare prirodno (FOTO)

Poznate ličnosti moraju voditi računa o svom izgledu više od ostalih

Mnoge su se zvijezde, pod pritiskom da što duže izgledaju mlađahno, podvrgnule plastičnim operacijama. Ali ima i onih koje razmišljaju drugačije. Neke ljepotice su odlučile da stare bez plastične hirurgije.

Elle MacPherson (53)

Supermodel Elle MacPherson dobila je nadimak “tijelo” nakon što se pet puta pojavila na naslovnici “Sports Illustrated Swimsuit” izdanja. Iako sada ima 53 godine, ne izgleda mnogo starije nego kad se prvi put pojavila u svijetu visoke mode.

Nikada nije išla ‘pod nož’. Trudi se da njeguje svoju kožu na što prirodniji način, pazi na ishranu i redovno vježba.

Heidi Klum (44)

Ova manekenka je 1997. postala prvi Viktorijin anđeo iz Njemačke i šetala je pistom među anđelima 13 godina. Kada su je pitali da li se podvrgla plastičnoj operaciji da bi održala svoju ljepotu, Heidi je rekla da nije.

– Pitajte me to kad budem imala 65. Sada ponosno mogu da kažem da nisam radila ništa sa svojim licem – odgovorila je tada.

Julianne Moore (57)

Julianne Moore u 57. godini izgleda veoma mladoliko, a nikad nije imala plastičnu operaciju.

– Ne osuđujem nikoga zbog nečega što radi da bi se osjećao bolje. Ali ja želim da izgledam kako izgledam – rekla je ona u jednom intervjuu.

no2

Kate Winslet (42)

Kate Winslet je jedna od najglasnijih zvijezda koje su protivnice plastične hirurgije. Ona je došla na ideju da stane na put pritisku s kojim se suočavaju žene u Hollywoodu i osnovala je udruženje “British Anti-Cosmetic Surgery League” Zajedno sa Rachel Weisz i Emmom Thompson.

– Plastična hirurgija nije u skladu sa mojim načelima, sa onim čemu su me roditelji naučili i sa onim što smatram prirodnom ljepotom – rekla je Kate.

Cate Blanchett (48)

Australijska glumica Cate Blanchett izgleda veoma maldoliko u svojoj 48. godini. Pričalo se da je zatezala lice, ali ona tvrdi da to nije tačno.

– Više od jedne decenije ljudi operišu lice i tijelo. Ali poslije nekog vremena vidno je da rezultati nisu dobri. Da sam se operisala, plašila bih se godina koje dolaze. Kad vidim ljude koji su to uradili, ne divim im se, nego ih sažaljevam – rekla je ona.

Julia Roberts (50)

Julia održava svoj izgled na prirodan način i ne planira da ide pod nož.

– Žalosno je što živimo u tako uspaničenom društvu u kom žene sebi ne žele da daju priliku da vide kako će izgledati kada ostare. Želim da moja djeca znaju kada sam bijesna, a kada sam sretna. Vaše lice priča priču – kaže Julia.

no3

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti