Beograđanka otkrila šta joj se dogodilo u Zagrebu, Rijeci i Rovinju kada je naručila ‘KAFU’

Šta će se dogoditi ako dođete u Hrvatsku i pričate srpski? Ovo je moje lično iskustvo i molim vas da tako to i doživite, počinje priču Slađana Vićentijević.

kafica11

Bila sam u Hrvatskoj nekoliko puta otkad smo odvojene države. Srpski mi je maternji jezik, dolazim iz središnje Srbije i imam beogradski naglasak. Teško mi se prebacivati sa srpskog na ostale jezike i naglaske s teritorija bivše Jugoslavije – kaže Slađana.

Nastavlja priču:

– U Zagrebu sam sjela u kafić, naručila kavu (tj. kafu) malo fotografisala centar grada, natankala benzin na pumpi i pričala s Hrvatima na svim navedenim mjestima.

Ništa se neugodno nije dogodilo.

kafica22

U Puli isto kao u Zagrebu. Ništa se neugodno nije dogodilo.

U Rovinju, gradu u kojemu sam imala najbolja od mnogih lijepih iskustava u Hrvatskoj, poželjela sam sladoled s okusom kave tj. kafe. Zamolila sam konobara sladoled od kafe i on mi je na to rekao: “Ako je kafa, sladoled je na moj račun!”

U Rijeci je bilo sve isto kao u Zagrebu i Puli.

U Dubrovniku sam razgovarala sa zaista puno ljudi i nije bilo nikakvih posebnih reakcija osim prodavca u pekari kojem je, kako nam je rekao, bilo drago popričati sa mnom i mojom sestričnom jer smo iz Srbije. Malo smo popričali i ocijenila bih to kao ugodno iskustvo.

Izvor: vecernji.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti