Alma Ras otvara novu fabriku!

Bosanski Petrovac nova je lokalna zajednica u kojoj bi ove godine trebalo da počne sa radom proizvodni pogon kompanije Alma Ras iz Olova.

Uz Bosanski Petrovac Alma Ras svoje pogone ima u Olovu, Visokom, Varešu i Srebrenici, a dalje širenje, kako je za Oslobođenje kazao Đemal Memagić, vlasnik kompanije Alma Ras, zavisi, prije svega, od stanja na tržištu.

Pravila igre

“Mi smo sada dio evropskih firmi i moramo pratiti pravila igre koja nameće Evropa, pa tako i kad su u pitanju nova tržišta, ali i novi modeli. Uglavnom, trudimo se da stabilizujemo ovo što imamo, da ne izgubimo ono šta smo stekli”, kazao je Memagić, dodajući da je poslovanje konstantna borba.

Rezultat te borbe jeste i pokretanje proizvodnje i oživljavanje nekadašnje tvornice Novitet u Bosanskom Petrovcu.

“Objekat je bio u prilično lošem stanju i u toku su građevinski radovi koji bi trebali biti završeni do kraja jula, kada bi objekat trebao biti doveden na nivo standarda za proizvodnju koji zahtijevaju objekti kompanije Alma Ras. Nakon toga uslijedit će obuka radnika”, istakao je Memagić.

Kad su u pitanju nova radna mjesta, on nije mogao precizirati o kolikom broju radnika bi se moglo tačno raditi.

“Što se tiče radnih mjesta, mi možemo ponuditi mnogo, ali sve će zavisiti od toga koje parametre će radnici ispunjavati kao i potreba tržišta. U svakom slučaju, daćemo im priliku”, kazao je Memagić, dodajući kako se u novom pogonu može računati na dosta radnih mjesta ukoliko ljudi budu htjeli raditi.

Novitet

Prilikom nedavnog obilaska pogona Noviteta u Bosanskom Petrovcu, uz vlasnika kompanije Alma Ras, tvornicu je posjetio vlasnik trgovačkog lanca Bingo Senad Džambić, koji je zajedno sa Memagićem otkupio Novitet. U toku su i pripremni građevinski radovi za otvaranje savremenog supermarketa iz lanca Bingo.

Izvor: oslobodjenje.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti