AKO OVO ZAPAMTITE, VIŠE NEĆETE IMATI FINANSIJSKIH PROBLEMA: Poruka ovog Beograđanina je ZLATA VRIJEDNA!

Neke lekcije se u životu nauče prekasno, a mogle bi mnogo da nam znače da smo ih znali na vrijeme. Upravo zbog toga je savjet ovog simpatičnog Beograđanina zlata vrijedan za svakog mladog čovjeka.

savjet3

Na Facebook grupi “Beograđani” osvanuo je gospodin koji kaže da je uvijek volio mnogo da čita, ali mu se nekako uvijek dešavalo da knjige koje bi mu baš značile u njegove ruke dođu prekasno. Priupitan šta je to tačno što bi volio da je pročitao ranije, imao je u isto vrijeme i tužan i inspirativan odgovor.

– Hm, to mora da je jedna mala knjižica, sada ne mogu da se sjetim kako se zove. U principu, postoji jedan dio u knjizi kada djeda vaspitava svoga unuka i kaže mu ‘Kada budeš imao posao, i kada budeš imao svoju stalnu platu, trećinu plate zaboravi da imaš, drugu trećinu stavi u ušteđevinu, a treću trećinu koristi za životne potrebe.

Možda da sam na takav način trošio novce, možda danas kada sam ostao bez posla, ne bih morao da se snalazim i radim u građevini i moleraju.’

Naravno, gospodin govori o nekom drugom vremenu, kada su plate bile dosta veće nego danas.

Ali, ne govorimo ovdje o savjetu za štednju, već o onom drugom, koji zaista može da vam promijeni život, bez obzira na to kolika su vam primanja – čitajte knjige. Uzmite knjigu u ruke još danas, jer nikad ne znate kakvo se blago u njoj krije.

Izvor: novinebalkan.net

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti