Aeroball – futuristički pročišćivač vazduha za svaki dom

Imate problem u svojoj kući s neugodnim mirisom i prašinom u vazduhu? Jan Ankiersztajn iz Poljske upravo je zbog vas osmislio Aeroball, odličan koncept koji je pobijedio na Electrolux Design Labu krajem prošle godine.

Ove kuglice kad ih otvorite pomoću helija odlebde u prostor u kojem pročišćuju vazduh, one najjednostavnije rečeno, usisavaju prašinu i neugodne mirise te ispuštaju pročišćeni mirisni vazduh. Naravno, dolaze u mnogim mirisima.

Male bijeli kuglice izgledaju poput balončića i savršeno se uklapaju u svaki dom kojem daju dozu misterije i budućnosti jer  lebde u vazduhu. Tokom korištenja loptice su sve punije prašinom i polako se spuštaju, a nakon što se filteri u potpunosti potroše loptice se spuste na zemlju.

Osim toga, ove loptice tokom dana upijaju sunčevu svjetlost pa po noći svijetle kako ne bi nagazili na njih u mraku. Ova odlična ideja osvojila je prvu nagradu za koncept poznatog Electrolux Design Lab konkursa koji je prije par dana ponovo raspisan za 2013. godinu. Nadamo se da će ovaj koncept zaživjeti!

Integralni članak pročitajte na: http://wall.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti