9 navika pravih muškaraca – rastapaju srce baš svakoj ženi

Nedavno sam u jednom vagonu prigradskog voza svjedočila prizoru – sva sjedišta zauzeli su muškarci u punoj snazi, a sve žene su stajale. Bilo je to nekako žalosno za vidjeti. Zapitala sam se bi li meni, da sam muškrac, bilo neugodno sjediti dok žena pokraj mene stoji.

Naišla sam na još jedan primjer koji je dokaz kako je pravih muškaraca danas sve manje: Djevojka s malom bebom u jednoj ruci, kesama u drugoj i ruksakom na leđima stajala je u vozu. Tri mlađa muškarca (30-tih godina) sjedila su pokraj nje i niti jedan nije želio ustati. Zapitala sam se: “Kakvi su prema ženama s kojima žive?”. Na kraju je mladoj majci mjesto ustupila žena.

Ovakve i slične situacije postale su nažalost svakodnevna pojava. Zato ne čudi što se ženama srca tope kada naiđu na pravog džentlmena, na nekoga ko će i najmanjom sitnicom pokazati da mu je stalo, da je nesebičan, pošten, suosjećajan i da poštuje ženu s kojom je u vezi. Ponekad se čini da takvi muškarci postaju vrsta kojoj prijeti izumiranje.

man-woman

Ovih 9 malih navika praktikuju pravi muškarci:

  • Otvaraju ženi vrata Kada muškarac ženi otvori vrata, ona se automatski osjeća bolje, kao dama koju njezin muškarac poštuje. Pravi muškarac vrata će otvoriti i ženi koju ne poznaje, i sigurno se neće gurati kako bi, npr. ušao u autobus prije nje.
  • Sačuvat će zadnji zalogaj za nju Ta mala gesta otkriva koliko je muškarac nesebičan. Onaj ko razmišlja na taj način sigurno ne bi mirne savjesti sjedio dok majka s djetetom pokraj njega stoji. Nema gore nego živjeti s nekim ko misli samo na sebe.
  • Nije im problem provoditi vrijeme s njezinom porodicom I to opet pokazuje da je nesebičan i kako mu je važno da je žena koju voli sretna. On na odlazak njezinoj porodici neće gledati kao na nešto “što mora odraditi”, već će te trenutke iskoristiti kako bi još bolje upoznao ženu koju voli.
  • Ponosno predstavljau svoju dragu svakome Jer, to je žena koju voli i pravom muškarcu nije neugodno pokazati to u javnosti. Takođe, ulaziti negdje prvi i ostaviti svoju ženu metrima iza sebe je prizor koji srozava ugled svakog muškarca bez obzira koliko lijep i uspješan bio.
  • Poklonit će joj nešto bez nekog razloga Pravi muškarac će to napraviti samo da bi razveselio voljenu ženu. To pokazuje kako je njezina sreća njemu izuzetno važna i da je voli gledati nasmijanu. Koja žena ne bi željela takvog muškarca pokraj sebe?
  • Uvijek su spremni zaštititi ženu Pravi muškarac neće dopustiti da mu neko maltretira njegovu ženu ili teroriše nekog slabijeg od sebe. Jednostavno ne može ostati hladan na takve situacije.
  • Poljubit će je u čelo, onako usput Napravit će to jer želi da ona zna koliko je voli i da je spreman napraviti sve za nju. Želi joj poručiti da se uz njega može osjećati sigurno.
  • Neće dopustiti da žena nosi teške torbe i kese Muškarac koji hoda pored žene s rukama u džepovima dok ona tegli stvari iz trgovine, prije bi se mogao nazvati mekušcem nego muškarcem. To pokazuje koliko ne poštuje ženu, koliko je sebičan i koliko ga zapravo nije briga za nju i to kako se ona osjeća.
  • Pomažu ženi da obuče kaput Opet jedna sitnica koja otkriva puno. Pokazuje da muškarac poštuje ženu i želi da se ona uz njega osjeća ugodno. Ako pazi na takve sitnice, pazit će i na puno ozbiljnije stvari u zajedničkom životu.

Izvor: 24sata.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti