70 godina od prve zabilježene pojave NLO-a iznad Šibenika: “Svjetleći eliptični objekt letio je fantastičnom brzinom.”

NLO, odnosno leteći tanjir, pojavio se iznad Šibenika prvih dana juna 1950. godine.

sibenik1

Stajao je nepomično na sjeverozapadnom dijelu šibenskog neba, a zatim je iznenada odletio fantastičnom brzinom. Svi svjedoci tog neobičnog događaja opisivali su ga kao svjetleći eliptični objekt koji je ikakva zvuka najprije mirovao, a zatim odletio fantastičnom brzinom. Pojava NLO-a izazvala je u Šibeniku veliko uzbuđenje, a organi narodne vlasti pokušavali su smiriti situaciju uglavnom prijetnjama, pozivanjem na zdrav razum i najavu obračuna s “agitatorima”.

Ubrzo je leteći tanjir pao u zaborav, ali se ponovno pojavio u oktobru 1955. godine. Ovoga puta nije se pojavio uveče nego rano ujutro na nebu iznad tvrđave sv. Mihovila. Ponovno se radilo o eliptičnom svjetlećem objektu koji je najprije mirovao, a zatim iznenada odletio nevjerovatnom brzinom. I ovaj NLO vidjeli su mnogi Šibenčani. Svjedoka je bilo na stotine, a neki su sve što su vidjeli ispričali novinarima, ali uz uslov da im se ne objavljuju imena.

NLO je uočen u 6 sati i 20 minuta. Letio je, tvrde očevici, od Orljaka prema Lozovcu. Neki svjedoci tvrde da se prelijevao u raznim bojama, a neki su vidjeli da ima vrh zelene boje, da mu je tijelo smeđe, a da je za sobom ostavljao ljubičasti trag. U svakom slučaju nije bila riječ o letećem tanjiru nego o “dugoljastom metalnom predmetu koji je bez ikakva zvuka letio nevjerovatnom brzinom”.

Organi vlasti objavili su da je riječ o meteoritu i da nema razloga za paniku, i “još manje za priče o letećim tanjirima”. Šibenčani se međutim nisu dali. Tvrdili su da ne može biti riječ o meteoritu ili nečem sličnom jer taj leteći objekt nije padao prema tlu, nego se uzdizao prema nebu. Pozvani su i stručnjaci da daju svoje mišljenje i presude o čemu je riječ, ali se niko nije odazvao. Do danas nije odgonetnuto šta su Šibenčani vidjeli na nebu 1950. i 1955. godine.

Izvor: mok.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti