5 najtajnijih škola na svijetu

Ono što im je zajedničko jeste činjenica da ne žele da se o njima zna … što je dovoljno da pokrene bujnu ljudsku maštu.

schools

Teorije zavjere uvijek se počinju plesti kad se nešto taji – pa tako nisu pošteđene niti škole, vjerovali ili ne. Ono što im je zajedničko jeste činjenica da ne žele da se o njima zna … što je dovoljno da pokrene bujnu ljudsku maštu.

Stoga, evo Top 5 tajnih škola – u koje biste vjerovatno željeli upisati svoje dijete:

1. SpaceX škola – Elon Musk sve radi na svoj jedinstveni, ponekad osporavani ali zasad efikasan način, pa je tako za svoju djecu osnovao školu … unutar SpaceX kompleksa nadareni klinci stari od 7-14 godina okupljaju se kao grupa Ad Astra i uče … šta, nismo baš sigurni.

2. KGB škola – svi znamo šta je KGB, pa možete zamisliti što se sve učilo u njihovoj školi. Nakon raspada Sovjetskog Saveza 1991. školu preuzima nova agencija, FSB i nastavlja s radom.

3. Škole mistike – tajne institucije posvećene zadržavanju i širenju mističnih, šamanističkih znanja, a njihova istorija traje od starog Egipta i kralja Solomona … i ne, to nije bajka ludih teoretičara zavjera. Kaže se da ih je sedam, po jedna na svakom kontinentu – uključujući i Antarktik!

4. Škola preživljavanja – ovu školu vodi američka vojska u opskurnoj vazduhoplovnoj bazi Fairchild blizu mjesta Spokane u državi Washington … a kurikulum definitivno nije javan, no zna se da uključuje razne forme mučenja i deprivacije studenata kako bi naučili preživjeti u svim mogućim situacijama.

5. NSA škola – još jedna “zabavna škola” u kojoj se treniraju špijuni …

Izvor: metro-portal.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti