12 praktičnih ideja kako da izvučete maksimalno prostora iz malog i skučenog kupatila

Ako živite u malom stanu i imate minijaturno kupatilo, morate pametno da organizujete prostor kako bi ostao funkcionalan, ali i udoban i neskučen. To znači da dobro morate razmisliti o rasporedu elemenata, peškira, proizvoda za higijenu itd., tako da sve ima svoje mjesto i da je pristupačno, a opet ugodno za oko.

Pripremili smo 12 savjeta koji će vam pomoći da stvorite više prostora u kupatilu, pa čak i ako neki ne odgovara vašem stilu ili ukusu, sigurno će vas inspirisati.

1. Viseće korpe

pr1

Korpe dolaze u svim bojama, oblicima i veličinama i idealne su kao skladišni prostor u kupatilu. Dovoljno su čvrste da sve drže, a umiju izgledati baš moderno ako izaberete odgovarajući komad.

2. Fioke koje se izvlače

pr2

Ovakve fioke su idealne za prostore koji imaju dubinu, ali nemaju širinu. Iznenadićete se koliko ćete dodatnog prostora dobiti sa njima. Još jedna prednost ovih fioka jeste to što su vam na dohvat ruke, prikladne su i možete im pristupiti sa obje strane.

3. Magneti protiv haosa

pr3

Mali predmeti poput ukosnica, turpija, pinceta lako se gube i teško nalaze. Zbog toga, jednostavno zaljepite magnetnu traku unutar kupatilskog ormarića i više ih nikada nećete izgubiti.

4. Ugradna kada sa prostorom za skladištenje

pr4

Bočne strane ove kade se otvaraju kako bi obezbijedile dovoljno prostora za razne potrepštine i proizvode za čišćenje. Sjajna stvar jeste to što je sve uredno i jedva vidljivo. Ovo je primjer odlično iskorištenog prostora.

5. Prostor iznad vrata

pr5

Da li ste ikada pomislili da pogledate gore? U većini slučajeva, otkrićete da imate dovoljno prostora za jednu ili dvije police iznad vrata.

6. Pametna šipka za peškire

pr6

Mokre peškire moramo negdje okačiti kako bi se osušili, ali to često zahtjeva mnogo prostora. Dodavanje još jedne šine ispred zavjese za tuš rješiće ovaj problem i uvijek ćete imati peškir pri ruci.

7. Urolani peškiri

pr7

Ima nešto posebno u urolanim peškirima, možda to što nas podsjećaju na hotele i spa centre, ali su oni i izuzetno praktični. Peškiri sklopljeni četvrtasto osim što su dosadni, zauzimaju i više mjesta, a ovako urolani mogu stati i na usku policu.

8. Podignuta veš mašina

pr8

Ako je ormarić u kupatilu dovoljno čvrst, na njega možete postaviti veš mašinu. Još jedna dobra ideja jeste postavljanje veš mašine na mašinu za sušenje ili obrnuto. Uštedićete prostor i vrijeme premještajući veš iz jedne u drugu.

9. Sušilica za kadu

pr9

Ove sušilice su idealne za sušenje mokre odjeće. Zauzimaju malo mjesta, a kako obično ima prozora u kupatilu, i višak vlage će izaći napolje.

10. Noge ispod lavaboa

pr10

Vaše kupatilo je minijaturno, ali ipak ne možete bez kade? Vrijeme je da budete kreativni. Potražite kade koje su sužene na jednom kraju tako da iznad njega možete postaviti lavabo. Kako kažu “Ko želi, nađe način!”

11. Ormarić iznad WC šolje

pr11

Prostor oko WC šolje ima mnogo potencijala. Postoje posebni ormarići namijenjeni za uzak prostor koji će vam omogućiti dodatni prostor za skladištenje ili ukrasne detalje radi estetskog utiska.

12. Oblak od rolni toalet papira

pr12

Ova kreativna polica ne samo što je idealno mjesto za čuvanje toalet papira, već je i izuzetno dekorativna i daje rajski osjećaj vašem kupatilu.

Izvor: fokuzz.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti