Škrti muž je želio da ga sahrane sa njegovim bogatstvom – ženina osveta je GENIJALNA!

Ponekad može biti iritantno kad imate partnera koji ne želi trošiti novac. Naravno da možete trošiti novac kako želite, ali kad ste u vezi, malo je drukčije. Trebate ga trošiti sa svojim partnerom i trebate biti jednaki.

novac1

Jedan muškarac radio je cijeli život i štedio sav svoj novac.

Bio je pravi škrtica po pitanju novca. Volio je novac više nego bilo šta, a prije nego što će umrijeti, rekao je ženi: “Slušaj, kad umrem želim da uzmeš sav moj novac i staviš ga u kovčeg sa mnom. Želim imati sav svoj novac u drugom životu.”

Žena se složila s tim i obećala mu cijelim srcem da će, kad umre, staviti sav novac u kovčeg sa njim. I onda je došao taj dan – preminuo je.

Stavili su ga u kovčeg, a žena je sjedila u crnom do svoje najbolje prijateljice. Kad se ceremonija završila, baš prije nego što će mu zatvoriti kovčeg da ga pripreme za sahranu, žena je rekla: “Sačekajte minutu!”

Ponijela je kutiju za cipele. Došla je s tom kutijom do kovčega i stavila je unutar. Onda je osoblje pogrebnog preduzeća zatvorilo kovčeg, a potom su ga spustili u zemlju.

Njena prijateljica je rekla: “Nadam se da nisi bila dovoljno luda da staviš sav novac unutra sa tim škrtim starim čovjekom.”

Ona je na to odgovorila: “Da, objećala sam. Dobra sam kršćanka, ne mogu lagati. Obećala sam mu da ću staviti sav njegov novac u kovčeg sa njim.”

“Hoćeš reći da si stavila svaki cent njegovog novca u kovčeg sa njim?”

novac2

“Zasigurno da jesam,” rekla je žena. “Skupila sam sav njegov novac, stavila na svoj račun i napisala mu ček!”

Izvor: dobardan.info

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti