Priča o … Catherine Oxenberg, glumici “plave krvi” i unuci jugoslovenskog aristokrata

Najpoznatija uloga vjerojatno joj je bila ona Amande Carrington iz televizijske serije Dinastija (Dynasty). U toj je popularnoj sapunici nastupala između 1984. i 1986. godine, kad je bila u srednjim dvadesetim godinama života. Catherine Oxenberg udala se 1999. godine za kolegu glumca Caspera Van Diena, s kojim ima dvoje djece (Maya van Dien, Celeste Alma van Dien). Takođe ima i kćerku (India Riven Oxenberg) rođenu 1991. koja se bavi glumom, a čiji otac nikada nije bio poznat javnosti.

cath3

Naročito je zanimljivo da je Catherine Oxenberg unuka kneza Pavla Karađorđevića, nekadašnjeg regenta (namjesnika) Kraljevine Jugoslavije. Knez Pavle imao je uticajan položaj u Jugoslaviji nakon atentata na kralja Aleksandra, jer je novi kralj Petar II. Karađorđević u to vrijeme bio maloljetan. Kao regent (namjesnik) bio je knez Pavle na vrhu vlasti u Jugoslaviji od 1934. do 1941. godine, a sastajao se čak i s Adolfom Hitlerom te drugim nacistima. Knezu Pavlu rodila se jedna kći, kneginja Elizabeta (Jelisaveta) Karađorđević, a upravo je ona majka Catherine Oxenberg.

cath2

Posljednjih godina rijetko snima i uglavnom se pojavljuje u TV filmovima. Uskoro, 22.09. proslavlja i svoj 55. rođandan!

cath4

cath6

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti