U pismu američkom predsjedniku Jeffersonu opisano najranije zabilježeno zapažanje NLO

Bivšem američkom predsjedniku Thomasu Jeffersonu je poslato najranije zabilježeno pismeno zapažanje NLO-a, sudeći po pismu iz 1813. godine

Čuvar kafane u Portsmouthu u saveznoj državi Virginia, i prijatelj koji ga je posjetio iz Baltimorea, vjeruju da su vidjeli NLO na nebu.

Dva čovjeka, čuvar kafane Edward Hansford i John Clark iz Baltimorea, u svom pismu predsjedniku Jeffersonu opisuju kako su na nebu vidjeli objekat poput meteora.

NLO je tada navodno “preuzeo oblik ljudskog skeleta” koji se brzo spuštao i podizao, navodi se u pismu koje je ponovo odštampano 2010. godine u The Papers of Thomas Jefferson: Retirement Series.

U pismu se navodi: “Mi najozbiljnije tražimo da nam date svoje mišljenje o sljjedećem neobičnom fenomenu.”

“Na jugu smo vidjeli Vatrenu loptu, veliku kao Sunce, koja je često, u razmacima od 10 minuta, bila zamagljena dimom koji je izlazio iz njenog tijela, ali je na kraju zadržala svoj oblik, i formirala se tokom tog perioda.”

“Onda je zauzela oblik kornjače, koja se takođe činila veoma uzburkanom, i često zamagljena dimom.”

“Zatim je preuzela oblik ljudskog skeleta koji je često bio zamagljen dimom i često se spuštao i podizao. Tada je preuzela oblik škotskog highland goveda spremnog za bitku i na kraju je otišao na zapad i nestao u sopstvenom dimu.”

Nije jasno da li je predsjednik Jefferson ikada odgovorio, ali kako navodi internet stranica Monticello, to je “možda najranije zabilježeno zapažanje NLO-a.”

Izvor: webtribune.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti