Priča o C. Harrelsonu: Kriminalac, profesionalni ubica i otac Woody Harrelsona

I to ne ‘običan’ ubica, nego onaj koji se ne libi ubijati suce po nalogu mafije

Prvo ubistvo (metkom u potiljak) federalnog suca na tlu SAD-a odradio je otac holivudske zvijezde Woodyja Harrelsona. Charles Harrison iz sinovog je života nestao već 1968. godine, a većinu je svog života proveo u zatvoru.

Bio je profesionalni ubica koji je ubio teksaškog gangstera i dobio 15-godišnju kaznu zatvora kada je Woodyju bilo samo sedam. No, snalažljivi i inteligentni Charles vrlo se brzo našao opet na slobodi, samo tamo nije dugo ostao.

Teksaški narkobos Jimmy Chagra platio mu je da ubije nekoga ko mu je smetao – oštrog suca John H. Wood Jr. u El Pasu koji je bio poznat po tome da dilerima daje maksimalne kazne.

Ubijen je jednim metkom u potiljak 29. maja 1979. godine ispred svog doma dok je ulazio u automobil. Grad je poludio i sve su snage ujedinjene da pronađu ubicu – u čemu je FBI na kraju i uspio.

Mali Harrelson, jednoga dana zvijezda, nije imao pojma o očevim postupcima. Na radiju je jednom čuo njegovo ime u kontekstu novog suđenja i ubistva te pitao majku imaju li ikakve veze. Ona mu je rekla kako mu je to otac.

Dosuđene su mu dvije uzastopne doživotne kazne 1981. godine, a ranih je osamdesetih Woody počeo stupati u kontakt s ocem. Nije ga vidio (samo) kao ubicu, nego kao nekoga s kim se može sprijateljiti.

 

Kada je počeo ozbiljno zarađivati potrošio je dva miliona dolara pokušavajući ocu iskamčiti novo suđenje.

Narkodiler Chagra je oslobođen iako je naručio ubistvo. Navodno je ušao u sistem zaštite svjedoka jer je počeo cinkati druge ‘kolege’. Nije mu odmoglo što mu je brat bio moćni advokat.

Woody često govori da prema zakonu “ako je Chagra nevin, onda je tim slijedom i moj otac nevin”, no sud se s time nije složio. Harrelson takođe tvrdi da je njegovog oca uvježbavala CIA.

Charles Harrison je tako, u jednom trenutku svog života rekao kako je on “ubio John F. Kennedyja”. Niko mu nije vjerovao i on je to kasnije povukao, ali mnogi forenzičari i istražitelji tvrde kako je Harrelson zaista bio jedan od troje “lutalica” koji su misteriozno uhapšeni (iako za to nema dokumentovanih dokaza) i fotografisani direktno nakon ubistva predsjednika.

Harrelson stariji 2007. je umro u zatvoru od srčanog udara.

Iako je bio ubica, Woody se, kaže, uvijek s njime slagao i ovaj mu je, čak, bio uticaj u životu.

“Rođen sam na očev rođendan. U Japanu postoji vjerovanje da ako ste tako rođeni onda niste slični ocu, nego jeste svoj otac.”

Izvor: express.24sata.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti