Napitak koji skida salo s trbuha

Čudesnih napitaka ima kao u priči, no ovaj je stvarno nešto posebno jer ima jedan dodatak koji garantovano postiže pravi učinak

Chocolate banana smoothie with chia seed.

Salo na trbuhu ima cijeli niz nedostataka – osim što ne izgleda baš najljepše, radi se o najopasnijem salu koje nam direktno ugrožava zdravlje, pa ne čudi da se svakodnevno pojavljuju novi savjeti kako ga se riješiti.

Ovaj domaći napitak postao je apsolutni hit u svijetu zbog, kako kažu oni koji su ga popili, nevjerovatnih rezultata. Štaviše, tvrdi se kako skida i do nevjerovatnih 80 posto sala s trbuha u slučaju da ga redovno konzumirate na prazan želudac.

Stoga, evo recepta …

Napitak za skidanje sala s trbuha

Sastojci

kašičica meda
kašičica chia sjemenki
sok jednog limuna
1,5 čaša vode.

Priprema

Chia sjemenke uspite u vodu te ostavite da stoje sat vremena kako bi je upile. Nakon toga dodajte med i limun te dobro promiješajte. Ako vam je napitak previše gust, napravite ga u blenderu.

Ono što će napraviti posao upravo su chia sjemenke, jer sadrže 9 esencijalnih aminokiselina, koje su potrebne u izgradnji mišića. Takođe, izrazito su bogate Omega-3 masnim kiselinama, kalcijem, željezom, magnezijem, manganom, fosforom te cinkom. Gotovo 90% ugljikohidrata koje chia sadrži čine vlakna, a njima za razgradnju nije potreban inzulin te ne podižu šećer u krvi.

Znači, chia će vas zasititi i odraditi posao skidanja sala, pa krenite!

Izvor: metro-portal.rtl.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti