Voće i povrće blokiraju depresiju

Depresija i mentalni problemi su zajednički milionima ljudi. Dobra vijest je da ovomjesečna studija pokazuje kako jednostavna dijeta može dramatično poboljšati mentalno zdravlje mnogim pacijentima. Istraživanje je pokazalo da su pacijenti koji su konzumirali odgovarajuće porcije voća i povrća bili znatno sretniji, smanjili su vjerojatnoću za depresivne momente kao i mogućnost da dobiju teža mentalna oboljenja.

To je zapanjujući rezultat koji čak i doktori uključeni u studiju nisu očekivali. Navodno postoji nekoliko razloga koji su doveli do povećanja sreće, a jedan od najvećih je očito povećanje dobrih zdravstvenih performansi tijela u cjelini. Za ljude koji konzumiraju odgovarajuće količine voća i povrća više je vjerovatno da će sačuvati opšte zdravlje i normalnu tjelesnu težinu.

Preporuka je: jesti adekvatnu količinu voća i povrća svaki dan. To ne samo da će zadržati zdravlje vašeg tijela, nego i mentalnog sklopa, a znamo da on kontroliše veliki dio naših života. Ako ne jedete dovoljno voća i povrća, možda je sada vrijeme da počnete, jer se spisak koristi koje oni donose konstantno uvećava.

fv

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti