Muž joj nestao samo 6 sedmica nakon vjenčanja: Tek 68 godina kasnije saznala je pravu istinu!

Billie je kao pilot bio regrutovan u vojsku i poslat u Evropu, kako bi se borio u Drugom svjetskom ratu. Od tada, Peggy nije o njemu čula nikakvu vijest.

pegi1

Peggy Harris iz Vernona u Teksasu (SAD), udala se za svog momka Billieja 1944. godine. Uživali su u braku svega 6 sedmica, a Billie je tada kao pilot regrutovan u vojsku i poslat u Evropu, kako bi se borio u Drugom svjetskom ratu.

Od tada, Peggy nije o njemu čula nikakvu vijest. Na početku je mislila da je sigurno poginuo u ratu. Međutim, kako nije dobila nikakav izvještaj ili potvrdu o njegovoj smrti, počela je da se nada da je ipak živ.

To je potrajalo punih 68 godina, sve dok njen rođak nije istražio vojni registar, gdje je pronašao da je Billie poginuo pri padu aviona kod jednog mjesta u Francuskoj.

pegi2

Kada je Peggy otišla u Francusku, bila je dirnita činjenicom da je jedna ulica u tom mjestu nazvana po njenom mužu, koji je učinio sve da se avion ne sruši na ljude i odnese još žrtava.

Veoma je tužno što je Peggy tek nakon toliko vremena saznala pravu istinu i stavila tačku na priču o svojoj davno nestaloj ljubavi.

Izvor: haber.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti