NE RADI VAM KLIMA U AUTU, A NAPOLJU PAKAO? Evo kako da ODMAH riješite problem!

Iz otvora za ventilaciju ne izlazi rashlađen vazduh?

klima4

Do sada niste imali nikakvih problema s auto-klimom i sada ne znate šta da napravite?

Savjetujemo da prepustite svoj automobil u ruke stručnjaka specijalizovanog za popravak automobilskih klima uređaja koji ima dugogodišnje iskustvo.
Bez obzira na godište vašeg automobila svake se godine gubi od 3 do 8% plina u rashladnom sistemu te opada njegova učinkovitost. Serviser treba vidjeti gdje je kvar, možda kompresor radi, ali je plin izašao iz sistema, pa zato ne može da hladi vazduh unutrašnjosti kabine vozila. U svakom slučaju stručnjak će vam napuniti klimu s plinom i kontrastom, te ćete za dan-dva biti pozvani na kontrolu kako bi mogli da vidite na kojem mjestu plin izlazi te će vam preporučiti plan prepravke.

Prilikom servisa rashladni plin se izvlači iz sistema te se iz njega odstranjuju nečistoće i vlaga. Sistem se vakuumira kako bi se uklonila vlaga iz njega i ponovno puni recikliranim i pročišćenim plinom te nadopunjuje novim po potrebi.

Osim plina sistem se puni i uljem za podmazivanje kompresora. Plinu se dodaje kontrastno sredstvo koje olakšava provjeru nepropusnosti sistema. Preporuka je servis napraviti svake dvije godine.

Izvor: espreso.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti