ZLOSLUTNI AMERIČKI AERODROM: Tajno mjesto masona, piste u obliku kukastog krsta, podzemni tuneli … (VIDEO)

Internacionalni aerodrom Denver u američkoj saveznoj državi Colorado, postao je središte teorija zavjere još otkako je izgrađen 1995. i jednostavno je uvidjeti zašto.

Za razliku od prosječnog aerodroma, ovaj denverski je ispunjen statuama i bizarnim umjetničkim djelima, uključujući model plavog konja sa vatreno crvenim očima poznatog kao Plavi Mustang. U neobičnom zapletu vezanom za nastanak statue,ona je ubila svog skulptora kada je pala i presjekla mu arteriju.

Još neobičnije, za kamen posvećen aerodromu se ispostavilo da nosi logo Masona i da pominje nepoznatu organizaciju “New World Airport Commission”, koju su neki teoretičari zavjera povezali sa Novim svjetskim poretkom.

Drugi vjeruju da je aerodrom, čija je izgradnja koštala preko dvije milijarde dolara i uključivala sistem prostranog podzemnog tunela, izgrađen kao sklonište.

Aerodrom je izabrao da prihvati teoriju zavere. Na njihovom web sajtu Fly Denver, postoji opcija DEN Files, koja nudi “veliku dozu najluđih glasina o DEN-u”.

Nedavni konstruktorski radovi na aerodomu bili su objavljeni uz šalu da menadžeri grade “štab Illuminata”.

Emily Williams, portparol aerodroma, izjavila je za Denver Post: “Mislim da mi prepoznajemo teorije zavjere kao dio našeg brenda. To je zabavan način na koji možemo da komuniciramo sa našim putnicima”.

Zanimljiv neki ‘brend’.

Izvor: webtribune.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti