DVOSTRUKO MLAĐI IZGLED: Sa ovim prirodnim lijekom obrišite BORE sa vašeg vrata i grudi!

Mnogi imaju razne probleme sa kožom. Bilo da se radi o suhoći, aknama, ožiljcima ili borama. Kada govorimo o borama, iako vam smetaju one su sasvim normalne pojava

bore-vrat

Vjerovatno ih želite imati što manje i zato kupujete skupe preparate pune štetnih hemikalija. Umjesto toga, mnogo bolje je da probate prirodne i zdrave preparate.

Kako bi vaša koža što ljepše izgledala i smanjila se pojava bora, potrebno je da se zdravo hranite, pijete dosta vode i da se ne izlažete solarijumima.

Solarijumi su najčešći uzrok veoma teškog oboljenja, raka kože-melanoma. Osim toga, ne pretjerujte sa izlaganjima suncu. Dovoljno je 15 minuta dnevno zbog vitamina D.

Neka od rješenja:

  • Prvo rješenje: Uzmite običan jogurt, kašiku pivskog kvasca, kašiku pšenične klice. Sve to pomiješajte i nanesite na područja. Ostavite da stoji 15 minuta, a zatim isperite toplom vodom. Radite ovo 3 puta sedmično.
  • Drugo rješenje: Pomiješajte zrelu bananu i kašiku ružine vodice. Nanesite na kožu i ostavite 20 minuta, a zatim isperite. Radite ovo 3 puta sedmično.

Unutrašnja kora banane, ima sposobnost da izbjeljuje zube i možete je koristiti i u te svrhe. Kao i kokosovo ulje.

Izvor: haber.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti