4 tajne kultnog beauty looka Marilyn Monroe kojeg sve žene i danas žele kopirati

Niko ne predstavlja glamur poput Marilyn Monroe: jedna od najpopularnijih holivudskih glumica postala je seks simbol i ikona ljepote za vrijeme Zlatnog doba Hollywooda kada svjetlucavi make-up nije bio poželjan, ali ona je stvorila kultni look koji i danas mnoge žene žele kopirati

look1

Plava kosa, crvene usne, zavodnički pogled i prepoznatljivi mladež bili su neizostavan dio njezinog beauty looka u vrijeme kada je naglašeni make-up bio poželjan samo ispred kamera ili na pozornici. Danas, više od pola stoljeća nakon, njezin utjecaj u beauty svijetu i dalje traje.

Svoj prepoznatljiv izgled Marilyn Monroe duguje poznatom beauty brendu Max Factoru zahvaljujući kojem je početkom 50-ih godina prošlog stoljeća svoju smeđu kosu obojila u platinastu po uzoru na omiljenu glumicu Jean Harlow. Oni su usavršili i njezine obrve s visokim lukom, ali joj i otkrili tajne postizanja punih usana samo uz pomoć make-upa.

look2

Ipak, za kopiranje njezinog kultnog izgleda potrebno je malo više od crvenog ruža i olovke za oči, a radi se o nekoliko trikova koji će dobro proći i danas.

Highlighter

Bez obzira zovete li tu metodu strobing ili highlighting, radi se o tehnici koju je Monroe koristila u kombinaciji s malo vazelina kako bi bila sigurna da će pod svjetlima blistati.

– Nikad se nije dovoljno naglašavalo koliko se ona jako trudila izvući najviše što je mogla od make-upa i osvjetljenja. Make-upom su se isticale njezine fizičke prednosti, ali njezin trud, predanost i stalni rad na tome da daje najviše od sebe bili su ključni – otkrila je Donelle Dadigan, predsjednica i osnivačica Hollywood Museum.

Ipak, danas se, umjesto vazelinom, možete poslužiti highlighterom kako biste postigli blistavost tena. On se nanosi na dijelove lica na koje pada prirodno svjetlo – na vrh nosa, jagodice, sredinu čela, na kosti obrva i rupice iznad i ispod usnica.

look4

Cat-Eye

Cat-eye look je bio klasik mnogo prije nego je Monroe snimila svoju prvu scenu, ali mu je ona dala vlastiti “dodir”. Naime, za postizanje “zavodničkog pogleda” koristila je čak četiri olovke za oči: crnu za gornji kapak, smeđu za donji, bijelu ili nude na donju vodenu liniju te crvenu u unutarnjim uglovima oka.

look5

Vještačke trepavice

Uz sve te olovke za oči, Marilyn Monroe koristila je i vještačke trepavice kako bi njima naizgled mijenjala oblik svojih očiju. Manje promjene drastično mogu promijeniti izgled pa se ona poigravala s gustoćom, dužinom i punoćom trepavica.

Ruž

Holivudska glumica prepoznatljiva je ponajprije po crvenim usnama i uvijek je govorila da te “dobar ruž može odvesti bilo gdje”. Ipak, koristila je više od samo jednog ruža vatrene nijanse kako bi postigla svoj kultni look.

Nanosila je sloj po sloj ruža, najčešće s kistom, a s malo pudera i sjajilom bi naglasila njihovu punoću. Najprije bi nanijela olovku za usne, a nakon što bi svoj crveni ruž razmazala, doradila bi look s nešto svjetlijom nijansom u sredini, danas popularno zvani ombre, a kojim je postizala dojam punijih usana.

look6

Izvor: gloria.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti