5 trikova kako podignuti grudi: Ne trebaju vam skupe operacije

Bez operacija, rezanja i skupih krema može se uticati na oblik i zdravlje grudi, a da ne potrošite brdo novaca na preparate i “rezove”. Hladan tuš i držanje učinit će čuda za vas …

grudi1

Na zdravlje grudi i izgled može se uticati i malim, svakodnevnim stvarima. Bitno je kako se držite, koji tip grudnjaka birate, ali i kako vježbate.

1. Hladan tuš i lagana masaža

Hladan tuš čini čuda za kožu i ten. Za čvršće grudi napravite laganu masažu grudi pod hladnim tušem. Tako ćete poboljšati cirkulaciju koja će stimulisati elastin i kolagen u koži. 

2. Držanje

Većina ljudi hoda, a i sjedi, pogrbljeno. Optički, na taj način smanjujete veličinu grudi i povećavate obim struka, piše BightsideSpuštena ramena i izvijena leđa teško da mogu biti podrška grudima. Mišići s vremenom slabe, a u kombinaciji s gravitacijom, grudi se sve više spuštaju.

grudi2

3. Odabir grudnjaka

U svakom slučaju kod odabira grudnjaka izbjegavajte bilo kakav pritisak na grudi. Birajte grudnjak koji daje podršku grudima, ali ih ne stišće i prave je veličine. Na tržištu postoji veliki izbor, a ono na što morate obratiti pažnju su čvrste naramenice prave širine (kako se ne bi urezale u kožu) i stabilne košarice u kojima grudi imaju dovoljno mjesta da ne “ispadaju van”.

4. Joga i sklekovi

Joga povećava fleksibilnost tijela i snagu, uključujući i grudi. Svaka poza u jogi fokusira se na određeni dio tijela, a poze poput trougla i kobre najbolje utiču na grudi.  

Sklekovi nisu lagani, ali rade čuda za prsne mišiće. Sklekovima se učvršćuju mišići koji se nalaze ispod masnog tkiva grudi, kao i mišići ramena, bicepsi i tricepsi.

grudi3

5. Eterična ulja

Za svaku masažu je bitno imati dobar “alat”. U ovom slučaju to je dobro eterično ulje koje će dodatno uticati na čvrstoću grudi. Preporučuju se ulja od limunske trave, komorača, zelene metvice, čempresa, pa čak i maslinovo ulje. Pripazite kod količine, 2-3 kapljice eteričnog ulja su i više nego dovoljne, više od toga može izazvati peckanje i crvenilo.

Izvor: 24sata.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti