40 GODINA NAKON INCIDENTA: “Pucao sam na NLO, ispalio rakete, ali nije mu bilo ništa …”

Oscar Santa Maria Huerta iz Perua tvrdi da je 11. aprila 1980. pucao na NLO. On traži od vlade da se javno objave svi podaci o svim neidentifikovanim objektima

ufo44

Oscar Santa Maria Huerta iz Perua jedini je pilot koji je pucao na NLOOn se 11. aprila 1980. pripremao za  vazdušnu vježbu. Tada je imao 23 godine i osmogodišnje letačko iskustvo. Poletio je u avionu Suhoj-22 kako bi presreo neobičan srebreni objekat koji je lebdio iznad piste. Objekat se nalazio u blizini vojne baze i nije odgovarao na naredbe kontrolnog tornja.

Pukovnik Huerta, koji je danas u penziji, tvrdi da je objekt ličio na balon. Kaže da je pucao na objekat i ispalio nekoliko raketa koje su ga trebale uništiti. No nisu imale apsolutno nikakav uticaj na objekat.

– Objekat je zatim krenuo velikom brzinom. Približio sam mu se na 500 metara i nanišanio, ali je objekt izmaknuo – kaže Huerta. Krenuo je u potjeru i uspio mu se približiti na samo 100 metara.

 Tek tada sam shvatio da to nije balon. Bio je to objekat promjera 10 metara sa sjajnom kupolom na vrhu, poput sijalice kad je izrežete na pola. Dno objekta bilo je kružnog oblika, srebrne boje i izgledalo je kao da je od neke vrste metala. No, nedostajale su sve tipične komponente koje jedan avion ima. Nije imao krila, pogonske mlaznice, prozore, antene, nije imao vidljiv pogonski sistem. Tada sam shvatio da to nije nikakav objekt za špijunažu već NLO, nešto sasvim nepoznato – kaže Huerta.

Ponestajalo mu je goriva, tako da više nije mogao ni napasti niti napraviti brzi manevar bijega.

– Bojao sam se. Mislio sam, sad sam gotov – prisjeća se Huerta koji je cik-cak pokretima, kako bi izbjegao napad od strane NLO-a, uspio avion prizemljiti u bazu.

Nakon što se vratio objekat je stajao na nebu još 2 sata. Tvrdi da su svi koji su bili u bazi vidjeli objekat.

Huerta je jedan od bivših vojnih oficira koji je iznio dokaze o postojanju NLO-a pred klubom u Washingtonu koji traži da se objave svi podaci o neidentifikovanim objektima i susretima s NLO-ima.

Izvor: 24sata.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti