RUSKA MISTERIJA: Čudna svjetlost praćena neobičnim zvukovima obasjala noćno nebo (VIDEO)

Snažna svjetlost praćena neobičnim zvukovima obasjala je nebo iznad Rusije, tačnije iznad Stavropolja, a neki od mještana primijetili su i povremeno nestajanje električne energije za vrijeme trajanja ovog fenomena.

svjetlost1

Iako je pomisao na vanzemaljce labava, ali i poprilično raširena, naučnici ovaj put tvrde, kako prenosi Russia Today, da to nije isključeno, jer da, po svemu što su kamere zabilježile, zaključuju da misteriozna svjetlost i sve popratne pojave nisu prirodnog porijekla.

“Uplašilo me to što se dogodilo. Već smo bili u krevetu. Odjednom mi se učinilo kao da je nešto vrlo jako obasjalo plafon”, priča jedna mještanka za RT. Svjetlost je obasjala noćno nebo 39 minuta nakon ponoći, a mnogi su neobičnu pojavu uspjeli i snimiti.

Iako se naučnici slažu da je riječ o neobičnoj pojavi, ipak navode da je izvor svjetla najvjerovatnije negdje na Zemlji, te da je moguće da je riječ o vojnoj vježbi ili kvaru električne mreže, ali i o asteroidu, pa čak i NLO-u. I prošle je godine zabilježena slična pojava – snažni bljesak koji je trajao 11 sekundi, a pojavio se na nebu iznad Jekaterinburga.

Izvor: index.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti