Šef NASA-e u intervjuu ‘otvorio dušu’ o vanzemaljcima, multisvemiru i NLO-ima (VIDEO)

Iako NASA nema konkretne dokaze o postojanju vanzemaljskog života, njezin šef kaže da je svemir jednostavno previše velik da bi u njemu samo ljudi predstavljali inteligentan život

Šef NASA-e, Bill Nelson, u nedavnom je intervjuu s jednim univerzitetskim profesorom govorio ne samo o ideji vanzemaljskog života, već i o stvarnom multisvemiru.

Moje lično mišljenje je da je svemir toliko velik, a sad postoje još i teorije da postoje i drugi svemiri. Ako je to slučaj, ko sam ja da kažem da je planeta Zemlja jedina lokacija oblika života koji je civilizovan i organizovan poput nas?, rekao je studentima Nelson.

U razgovoru s profesorom politike na Univerzitetu Virginia šef NASA-e dodao je i da vjeruje da u svemiru postoje i druge planete poput Zemlje.

Naravno da to mislim jer svemir je toliko velik, rekao je Nelson.

Nelson je zagovornik svemirskih programa još od početka svoje političke karijere u 70-im godinama proteklog vijeka. On je zapravo i sam već bio u svemiru, u sklopu NASA-inog Space Shuttle programa, odnosno letio je svemirom u Space Shuttleu Columbia, gdje je s još šestero astronauta proveo šest dana u januaru 1986. godine.

Nelson se u istom razgovoru dotaknuo i teme svjedočanstva susreta pripadnika američke vojske s NLO-ima. Rekao je kako je zastrašujuće misliti da potencijalni neprijatelj ima pristup tehnologiji kojoj SAD – nema.

Oni ne znaju šta je to i mi ne znamo šta je to. Nadamo se da nije riječ o neprijatelju ovdje na Zemlji koji ima takvu vrstu tehnologije. No nešto jeste, rekao je Nelson.

Stoga je to naša stalna misija, konstantno tražiti koga sve ima tamo u svemiru. Ko smo mi? Kako smo došli ovdje? Kako smo postali to što jesmo? Kako smo se razvili? Kako smo se civilizovali? Postoje li takvi isti uslovi tamo negdje u svemiru koji ima milijarde drugih sunca u milijardama drugih galaksija. Meni je svemir nezamislivo velik, istaknuo je Nelson.

Čitav intervju možete pogledati u niže priloženom videu.

Izvor: zimo.dnevnik.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti