Svadba u Nikšiću se pretvorila u haos zbog SRPSKE PJESME!

Jedno svadbeno veselje u Nikšiću za tili čas se pretvorilo u košmar i to zbog politike!

wedd33

 

Naime, dvije porodice, čiju djecu je ljubav spojila, neočekivano su zaratile samo zbog naručene pjesme “Srpkinja je mene majka rodila”! A sve se dešavalo u Parohijskom domu, nakon obavljenog vjenčanja, gdje je mladence čekala svadbena torta, koja je, nažalost, ostala netaknuta.

Priča se da je dogovor bio da veselje prođe bez “nacionalističkih” pjesama, ali je domaćinu svadbe, svekru, prekipjelo kada je prija dva ili tri puta naručivala istu pjesmu.

On je navodno upozorio prisutne da je “dosta tih pjesama, jer je ovo Crna Gora”! Nastalo je komešanje rodbine i prijatelja, a revolt je kulminirao kada je brat mlade ustao, uzeo sestru za ruke i izveo je sa veselja uz poruku – “hvala prijatelji”.

Nešto kasnije, nesuđeni svekar, iščupao je muzičarima kablove iz utičnica, govoreći: “Vi ste za sve krivi!”

– Ja pjevam ono što mi se naruči – odgovorila je kratko pjevačica.

Drama dvoje mladenaca imala je nastavak. Nesretna djevojka pobjegla je do obližnje crkve Svetog Vasilija Ostroškog, sjela na stepenište i dugo oplakivala propali svadbeni dan kom se samo nekoliko sati prije radovala.

Nažalost, nesretna politika “ovjerila” je njihovu sudbinu. Nikšićani, ipak, vjeruju da će ljubav nadvisiti podjele i da će njih dvoje u budućnosti sreću zajedno graditi.

Izvor: kurir.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti