Zastrašujući snimak ROBOTA UBICE izazvao paniku: Dok su ljudima objasnili da je PARODIJA, bilo je kasno (VIDEO)

Napredak tehnologije odražava se na sve sfere života: od kupovine u supermarketu do konvencionalnog ratovanja.

robot6

Neke od najvećih svetskih kompanija, kao što je “Google”, već sarađuju sa Pentagonom u cilju razvoja američke vojske.

Obzirom da američka vojska sve više upotrebljava mašine sa vještačkom inteligencijom, nastao je snimak koji ima za cilj, bar kako navode autori, pokazati koliko je spoj tehnologije i vojske – zastrašujući.

Kompanija “Corridor Digital” iz Los Angelesa bavi se naprednom video-produkcijom, sa akcentom na vizuelne efekte. Kao parodiju na snimke kompanije “Boston Dynamics”, koja takođe sarađuje sa Pentagonom, objavila je video-snimak robota vojnika u akciji.

– Hteli smo da prikažemo kako će izgledati budućnost ratovanja bez ljudskih vojnika, nešto poput Terminatora – naveli su iz kompanije.

Međutim, dogodilo se to da je ogroman broj ljudi pomislio da je video realan. To je izazvalo paniku na društvenim mrežama, kojima su se poput požara proširile poruke upozorenja i straha.

Nevjerovatno uvjerljiv snimak, čiji su glavni junaci humanoidni robot Atlas i njegov robot-pas Spock, za nešto manje od 48 sati pogledalo je više od dva miliona ljudi!

Slično se desilo i prošle godine, kada su takođe objavili video-snimak robota koji prebija dvojicu ljudi, pa su morali da objašnjavaju da je u pitanju samo parodija.

Izvor: srbijadanas.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti