Iza čuvenog hita Dine Merlina krije se potresna priča: “Kad si rekla da me voliš …”

Pjesmu Dine Merlina “Kad si rekla da me voliš” voli i stalno pjeva na hiljade ljudi ali malo ko zna tešku i tužnu ljubavnu priču koja se iza nje krije. Slavni pjevač ju je napisao u najtežim trenucima odvojenosti od svoje supruge Amele.

dm3

Naime, Dino potiče iz siromašne porodice, koju je otac napustio još dok je on bio dječak.

Kao tinejdžer zaljubio se u bogatu djevojku Amelu. On je učio zanat, a ona je išla u gimnaziju. Njeni roditelji željeli su da se njihova kćerka zabavlja sa mladićem iz istog staleža, pa su joj branili da viđa Dinu.

Tako su se njih dvoje viđali krišom i većinu svoje petogodišnje veze proveli odvojeni. Tada je Dino, slomljen osjećanjima i razdvojenošću od Amele, napisao mega hit ‘Kad si rekla da me voliš.’

Na kraju, Dino ju je bukvalno ukrao iz kuće i pobjegli su zajedno. To je razbijesnilo Ameline roditelje, koji nisu željeli više ni da čuju za nju, naročito kada su saznali da se par vjenčao.

Oboje su patili zbog toga, a na siromašnog Dinu tada je pala odgovornost da izdržava svoju suprugu. Ipak, roditelji su shvatili da ne mogu da utiču na ljubav dvoje mladih, pa su se pomirili i zavoljeli Dinu kao rođeno dijete.

“Borili smo se, krili, ali niko nas nije mogao rastaviti. Nakon pet godina smo se tajno vjenčali. Bilo je to romantično vjenčanje, iako sam svoju ženu doslovno oteo. Uz nas su bili samo moj kum i Amelina sestra koja je bila kuma. Govor matičarke bio mi je predug, stalno sam pogledavao na vrata da ne bi neko naišao i pokvario našu sreću. Nakon vjenčanja otišli smo na bračno putovanje u Dubrovnik, a kad smo se vratili, preselili smo se kod moje majke i odmah osjetili udar svakodnevice. Mene je čekala velika odgovornost za porodicu i težak rad, a Amelini roditelji bili su toliko ljuti da pola godine nisu htjeli ni čuti za nju. Ali, eto vrijeme liječi sve pa me danas Amelini roditelji vole i više nego što zaslužujem”, otkrio je pjevač.

Izvor: bhdijaspora.net

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti