Zapanjujuće otkriće dr Raya Browna: Da li je pronašao kristalnu kuglu Atlantide?

Otkriće sfere, poznate i kao Ray Brownova atlantiđanska kristalna sfera, dogodilo se tokom operacije ronjenja na ostrvu Bari u Bahamima 1970. godine.

Dok je ronio, Ray Brown – naturopatski doktor – razdvojio se od svojih prijatelja i dok ih je tražio, naišao je na čudnu građevinu poput piramide.

Iako uplašen u prvi mah, ispitao je piramidu i shvatio da su njene strane potpuno glatke, a sklopovi između pojedinačnih blokova gotovo neprimjetni. Kada je ušao u piramidu, bio je zapanjen čistim, glatkim ivicama unutrašnjosti: bez algi ili korala na zidovima.

I ne samo to, on je jasno mogao da vidi unutrašnjost jer je prostorija bila dobro osvjetljena, ali nije vidio izvor svjetla. Pokušao je da skine crveni dragulj koji je bio zakačen za metalni štap koji se spuštao iz centra plafona, ali nije uspjevao. Oko metar ispod dragulja nalazila se bronzana skulptura sa dvije otvorene šake u kojima se nalazila kristalna sfera od oko 10 cm u prečniku. Uspio je da je uzme sa lakoćom.

Tako je on sa svojom nagradom krenuo ka izlazu. Na tom putu je osjetio nevidljivo prisustvo i glas koji ga je upozorio da se nikada više ne vraća. Zabrinut da bi vlada mogla da mu otme blago, Ray je čuvao sferu i priču o njoj sakrivenu sve do 1975. godine.

Iz kojih razloga je kristalna sfera napravljena

Unutar sfere su slike tri piramide, jedna ispred druge. Neki su u mogućnosti da, pri ulasku u meditativno ili alfa moždano stanje svijesti, jasno vide četvrtu piramidu u prednjem planu. Neki tvrde da su iz drugog ugla vidjeli blijedu sliku velikog oka kako ih spokojno posmatra.

Na hiljade sitnih preloma se takođe pojavljuje a vjeruje se da su električne prirode, kao neka vrsta mikroskopskog kola. Upotreba kristala u drevna vremena nije jasna: samo spekulativna u ovom trenutku.

Neki kažu da je kristalna sfera korištena u konjunkciji sa drugim moćnim brušenim kamenjem (možda kao onaj crveni dragulj koji je Ray Brown vidio u podvodnoj piramidi) da bi privukli i koncentrovali ogromnu energiju iz zemlje, a onda kreirali i projektovali ogromnu rezultujuću snagu. U dobre ili loše svrhe, ne možemo znati.

Brownova atlantiđanska kristalna sfera se samo par puta pojavila u javnosti od 1975. godine. Pojavila se na Konferenciji kristala u Arizoni 9. septembra 2009. i u New Yorku 10. oktobra 2010. godine.

Paranormalna dešavanja

Interesantno je da su se, kad god je sfera bila izložena, dešavale čudne, misteriozne stvari: nestajanje struje, pojava promaje, toplo-hladne senzacije, peckanje energije, čuli su se glasovi. Neki su rekli da sfera na njih djeluje iscjeljujuće. Kompasi nisu radili pored nje, a neki metali su privremeno gubili svojstvo magneta.

Kada je Ray Brown umro u 89. godini, atlantiđanska sfera je pripala Arturu Feningu.

Kristalna sfera dr Browna je bila izvor raznih paranormalnih dešavanja. Ljudi su osjetili da se aktivacija sfere povećava kroz zvukove jačeg intenziteta u kombinaciji sa drevnim mantrama.

Igla kompasa postavljena pored sfere će se vrtiti obrnuto od kretanja kazaljke na satu, a onda će se okrenuti na drugu stranu kada se udalji par centimetara dalje.

Metali su privremeno izgubili svojstvo magneta u kontaktu sa sferom. Postoje i zabilježene situacije kada je osoba bila potpuno izliječena od bolesti tako što je dodirnula kristalnu sferu, ali je sljedeća osoba koja je naišla primila simptome bolesti prethodne osobe, kao da je kristal mogao da izvuče i aktivira ljudske poremećaje po želji.

Očitavanja na misterioznim sferama pokazuju da su kreirane četiri identične sfere: dvije su uništene u vrijeme Atlantide pošto su korištene u zle namjere. Treća je i dalje sakrivena u potopljenom hramu, a četvrta je kod Artura Feninga. Da li pozicije tri piramide u kristalu kriju ključ do pronalaženja četvrte, još nepronađene piramide?

Koja je bila prava svrha kristala i koju je ulogu imao misteriozni instrument koji je Brown pronašao unutar potopljene piramide na Bahamima ostaće misterija, iako postoje interesantne mogućnosti.

Jedna ideja kaže da je potopljena piramida nekad privlačila, akumulirala i stvarala kosmičke sile. Obješeni štap je možda provodio snage akumulirane u vršnom kamenu. Brušeni crveni dragulj na kraju je koncentrisao i projektovao energiju na kristalnu sferu ispod, pokazujući dokaz o transferu energije.

Ono što znamo za sigurno je da je kristalna sfera koju je dr Brown pronašao sama po sebi dokaz najprefinjenije tehnologije, koju naša civilizacija nije ostvarila sve do 1900. godine.

Izvor: webtribune.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti