VJEVERICA JE GODINAMA DOLAZILA I KUCALA NA PROZOR KUĆE: Zanijemili su kad su vidjeli šta im je OČAJNO POKUŠAVALA POKAZATI! (FOTO)

Poznato je kako se životinje lako vežu za ljude, a čak su i one koje nisu udomljene, pokazale privrženost ljudima.

vjeve1

Ova vjeverica je tako pronašla doživotne prijatelje u jednoj porodici koja joj je spasila život.

Bila je 2009. godina kada su Brantly Harrison i njena porodica spasili vjevericu koja je tada imala četiri sedmice, a pronašli su je kako leži na tlu, ozbiljno povrijeđena nakon što ju je napala sova.

Poveli su vjevericu u svoj dom u Sjevernoj Karolini i brinuli se o njoj dok nije ozdravila i bila spremna da se ponovo vrati u divljinu.

A to se dogodilo u proljeće 2010. godine.

vjeve2

Mislili su da je više nikada neće vidjeti. Ali ona se posljednjih osam godina stalno vraćala do njih.  Čekala je kod prozora i tražila da je neko primijeti. Čak se toliko sprijateljila sa njima, da se počela sa njima družiti u vrtu.

Postala je dio porodice, a onda je jednog dana iznenadila Harissonove kada je stigla sa povrijeđenim stopalom.

vjeve4

Ponovo su je vratili u svoj dom i dali joj antibiotike. Taman kad su pomislili da je Bella ponovo spremna da se vrati u divljinu, u njenom kavezu za rehabilitaciju pronašli su veliko iznenađenje.

Bella je rodila tri male bebe.

vjeve5

Jasno je kako je željela da ovo podijeli sa ljudima koji su je spasili i znala je da će se oni brinuti o njima sve dok ne ojačaju i budu spremni da se vrate u divljinu.

Izvor: novi.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti