Imate li ovu biljku u kući? Ona privlači sreću i bogatstvo! (FOTO)

Po nekim vjerovanjima istočnjačkih učitelja, postoje biljke koje donose više novca onima koji ih imaju

parac1

Jedan od najpoznatijih feng shui iscelitelja negativne energije u kući su bujne, zelene biljke koje će donijeti ne samo pozitivne vibracije, već i bogatstvo. Po nekim vjerovanjima istočnjačkih učitelja, postoje biljke koje donose više novca ukućanima, tačnije, privlače energiju bogatstva i blagostanja.

Vjeruje se da prisutnost biljke novca u prostoriji pozitivno utiče na posao i vlasniku donosi bolju zaradu. Zato su odličan izbor za kancelarije, a u nekim azijskim zemljama se čak prenose s koljena na koljeno.

Feng shui stručnjaci objašnjavaju da skoro svaka lijepa, zelena, vibrantna biljka može biti biljka novca jer suština je u dobroj energiji koju ona proizvodi. Međutim, jedna od najpoznatijih biljaka koje po vjerovanju donose novac je parac.

parac2

Japansko drvo, dolar drvo, parac … Nazivi su za biljku Crassula ovate. Drvo novca potiče iz područja Južne Afrike. Naziv je dobilo po listovima ovalnog oblika koji podsjećaju na kovanicu novca. Spada u sukulentne biljke (listovi su mesnati, predstavljaju skladište vode). Može dostići visinu do 3 m, mada su takvi primerci nešto rijeđi. Ona cvijeta tokom zime pa sve do proljeća, sitnim bijelim cvijetovima.

Zemlja u kojoj treba da bude posađena je ista kao za kaktuse i ostale sukulente (40% pijeska, 20% posto šumskog humusa, 20% posto zemlje za cvijeće, a ostatak sitni šljunak, perlit, lomljena cigla). Kao većina sukulenata, zahtjeva zimsko mirovanje, kada biljku treba zalivati sa što manje vode, 1-2 puta tokom zime. Temperatura u tom razdoblju ne smije padati ispod 0 stepeni, jer će se biljka smrznuti, već je idealna oko 10 stepeni.

Izvor: espreso.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti