Kako imati sretan i dugovječan brak: Jednostavan savjet koji čini čuda

U današnje vrijeme, u kome veliki broj brakova završava razvodom, rijetkost je vidjeti par koji je uspio ostati zajedno više od nekoliko decenija. Jedan par koji je u braku već 70 godina otkrio je tajnu svog uspjeha.

Thomas i Irene Howards iz Longtona u Engleskoj vjenčali su se 1945. godine. Par je odrastao u susjedstvu a Thomas je otkrio da gaji osjećanja za Irene kada je bio devetogodišnji dječak.

Kako bi viđao Irene, Thomas se sprijateljio sa njenim bratom te je dvojac imao priliku da se druži sve dok Thomas nije morao da ide ratovati u Drugom svjetskom ratu. Kada se vratio, vjenčali su se.

hand1

Thomas kaže da je tajna njihovog uspjeha jednostavna.

“Tokom našeg zajedničkog života jedno smo drugom iskazivali samo poštovanje i dobre manire i mislim da bi mnogo mladih moglo puno naučiti iz toga”, rekao je on i dodao da su oboje imali situacije kada su bili u krivu, ali da bi se uvijek pomirili na kraju dana.

Irene se slaže sa njim.

“Ljubaznost i dobri maniri su uvijek bili bitan dio našeg života”, rekla je ona.

Čini se da tajna dugog i uspješnog bračnog života leži u poštovanju, jednostavnoj stvari koja čini čuda za mir u kući i odnose među supružnicima.

Izvor: klix.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti