Važan broj: Koliko puta dnevno biste trebali mokriti?

Koliko ćete puta dnevno mokriti najviše zavisi od toga koliko tekućine unosite u organizam. Međutim, ipak postoji optimalan broj koliko puta bismo trebali mokriti, a sve što je iznad tog broja može ukazivati na zdravstveni problem.

mokr

“Neke žene mokre svakih sat vremena smatrajući da je to normalno. Međutim, učestalost odlaska na WC ipak bi trebala biti manja. Mokriti bismo trebali 6, 7 puta dnevno, to je optimalan broj. I tu se podrazumijeva da dnevno popijete dvije litre vode. Što se tiče odlaska na WC noću, jedno noćno mokrenje se toleriše”, otkrio je Neven Kapun dr. med., spec. urologije.

Što se tiče žena koje mokre svakih sat vremena, nastavlja Kapun, najčešće se radi o dva moguća zdravstvena uzroka preučestalog mokrenja.

“Ukoliko ne postoje simptomi tipični za upalu mokraćnog mjehura poput peckanja i osjećaja boli, odnosno pritiska pri mokrenju, drugi najčešći razlog prečestog mokrenja kod žena je prekomjerno aktivni mjehur. To znači da se mjehur napuni s premalo urina i osoba osjeća iznenadnu potrebu za mokrenjem. Prekomjerno aktivni mjehur uglavnom se liječi tabletama”, objašnjava Kapun.

Suprotno prečestoj potrebi za mokrenjem, neke osobe imaju prerijetku potrebu za mokrenjem.

“Prerijetka potreba za mokrenjem najčešće znači da osoba ne unosi dovoljno tekućine, odnosno da je dehidrirana”, kaže dr. Neven Kapun.

Izvor: zadovoljna.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti