Med i soda bikarbona: Lijek koji uništava i najopasnije bolesti samo ako se koristi na ovaj način

Poznato je da je rafinirani bijeli šećer visokokaloričan, te da je nutritivno slabo vrijedna namirnica. Industrijski je visokoprerađen, što znači da se u procesu njegove proizvodnje nerijetko koriste hemikalije.

meds2

Previše šećera kod zdravih ljudi povećava izglede za razvoj dijabetesa. Glikemijskim indeksom nazivamo brzinu kojom glukoza dolazi iz namirnice u krv.

Što je veći glikemijski indeks kod neke namirnice, tako je brža apsorpcija glukoze i ta namirnica je nepogodnija za dijabetičare, ali najčešće i manje preporučljiva za zdravu populaciju.

Ideja o miješanju sode bikarbone sa medom ili javorovim sirupom se čini bizarnom, zato što se stanice raka hrane šećerom. Međutim, ovdje šećer dosta drugačije djeluje.

Ćelije raka ne uspijevaju iskoristiti šećer za rast jer ih soda bikarbona neutrališe.

meds1

Priprema:

– pomiješajte sodu bikarbonu sa javorovim sirupom ili medom uomjeru 1:3, zagrijte i miješajte na lagnaoj vatri desetak minuta. Uzimajte tri kašičice dnevno nekih mjesec dana, a tokom ove terapije izbjegavajte meso, šećer i bijelo brašno.

Dovoljno je konzumirati tri kafene kašičice tokom mjesec dana i biće vam mnogo bolje.

Izvor: novi.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti