VANZEMALJCI ILI BIO-ROBOTI? Naučnici: “Pronađene mumije iz Perua DEFINITIVNO NISU LJUDI”

Ruski naučnici analizirali su uzorke tkiva sa jednog od najmisterioznijih nepoznatih stvorenja – mumije sa izduženom lobanjom koja je otkrivena u Peruu prošle godine u grobnici blizu Nazca linija.

Profesor Nacionalnog Istraživačkog Univerziteta u St. Petersburgu Konstantin Korotkov i Natalija Zaloznaja, radiolog i specijalista za kompjutersku tomografiju Međunarodnog instituta za biološke sisteme, sakupili su uzorke tkiva mumije u Peruu i donijeli ih u Rusiju radi analize.

Preliminarne analize otkrile su da je mumija, nazvana Marija, “humanoidno biće” sa 23 para hromozoma. Ali, Marija nema ljudsku anatomiju.

Ova mumija datira iz 5. vijeka nove ere, čitav milenijum prije nego što su Evropljani otkrili Ameriku.

Korotkov vjeruje da Marija predstavlja određenu rasu koja je evoluirala mnogo ranije od nas, možda hiljadama godina ranije. On nagađa da je ova rasa možda nestala usljed poplava ili udara komete.

Naučni tim sada želi da sazna kako Marijin sastav odgovora onome od ljudi iz Južne Amerike, Afrike ili drugdje.

– Trenutno radimo na detaljnoj analizi da vidimo da li pozicija svih hromozoma i amino kiselina odgovara našoj – rekao je Korotkov.

Korotkov kaže da su Marijina rebra oblikovana drugačije nego kod ljudi. Rendgen i kompjuterska tomografija pokazali su da Marija ima grudni koš u obliku kobilice sa više polukružnih rebara i da štiti unutrašnje organe stvorenja koji, međutim, djeluju kao ljudski.

– Takođe, Marija ima manje pršljenova, veće oči, nema uši i ima manji nos – rekao je Korotkov.

Zaloznaja je istakla da su unutrašnji organi vidljivi.

– Jasno se vide konture dušnika i bronhija, srca i njegovih komora, čak se vidi i oblik zalistaka. Vidljive su i konture dijafragme, jetre i slezine – istakla je Zaloznaja.

Blizu Marije naučnici su pronašli manju mumiju koju su nazvali njenim djetetom i dali joj ime Vavita. Korotkov kaže da su i Marija i Vavita drugačije od malih mumija pronađenih tokom iskopavanja. Osim Marije i Vavite, profesor Korotkov vidio je još četiri muške mumije u Peruu, čija DNK ima 23 para hromozoma, poput nas.

– Oni izgledaju kao ljudi, ali to nisu. Njihova anatomska struktura je drugačija – zaključio je Korotkov.

– Mogle bi biti vanzemaljci ili bio-roboti. Što se tiče Marije i Vavite, možda su one predstavnice određene rase koja se razvila mnogo ranije od nas – istakao je Korotkov.

Naučnici su otkrili da je Marija balzamovana kadmijumom-hloridom, čiji je antibakterijski efekt očuvao mumiju do danas.

U saradnji sa kolegama iz Peruua, ruski istraživači nastavljaju da rade na dešifrovanju genoma. Oni se nadaju da će jednog dana ubijediti vlasti da prebace mumiju u Rusiju.

Izvor: blic.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti