VAN PAMETI: Blizanci razdvojeni pri rođenju vodili iste živote

Iako nisu znali da ovaj drugi postoji – isto su nazvali sina, isto im se zovu žene, glava ih boli u isto vrijeme …

Blizanci mogu djelovati sablasno, ne samo da su uznemirujuće slični fizički – što i nije čudno jer dijele isti DNK, već obično odrastaju okruženi istim ljudima, igrajući se istim igračkama i baveći se istim aktivnostima.

Vjerovatno su i traumatizovani istim crtićima, porodičnim scenama i razočaravajućim poklonima za rođendane. No, još je više neobično kad ne rade niti jednu od tih stvari, no ispadnu potpuno isti. Pravi primjer za to su upravo ovi blizanci.

James Edward Lewis iz američkog Ohia oženio se sa ženom imena Linda, no s njom se razveo i ponovno oženio s Betty, s kojom je dobio sina kojeg su nazvali James Allan. Lewis je bio usvojen kao beba, a kad je bio u svojim kasnim 30-ima, uspio je uz velike napore pronaći svoju porodicu. Otkrio je kako ima brata blizanca i upoznao ga je – Jamesa Arthura Springera. I ne samo to, James Arthur je imao bivšu ženu Lindu, sadašnju ženu Betty i sina kojeg su nazvali – James Allan.

Nakon što je ova priča prvi put izašla u javnost 1979., dvojicu braće je kontaktirao psiholog Thomas Bouchard, koji je želio analizirati kako su blizanci ispali tako slični uprkos tome što su bili razdvojeni te nisu znali za postojanje onog drugog.

On je otkrio i druge bizarne sličnosti – oboje su kao klinci imali psa kojeg su nazvali Toy, a najdraži su predmeti u školi i jednom i drugom bili matematika i modelarstvo. Oboje su radili na poslovima zaštite ljudi – jedan kao šerif, drugi kao zaštitar. Osim toga, otkrio je kako imaju glavobolje u isto vrijeme, ne samo na isti dan, već i u isto doba dana.

Iako to zvuči kao izmišljeno, i sami blizanci su bili začuđeni.

Izvor: express.24sata.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti